Mercedes Benz predstavio X Klasu

Mercedes-Benz je upravo predstavio Mercedes-Benz X-Klasu koja sjedinjuje tipične osobine pick-up vozila – robustnost, funkcionalnost, snagu i off-road sposobnosti – sa klasičnim karakteristikama pravog Mercedes-a: dizajnom, komforom, dinamičnim ponašanjem u vožnji i bezbednošću.

Mercedes među Pick-up-ovima: Mercedes-Benz X-Klasa sjedinjuje tipične osobine Pick-up vozila – robustnost, funkcionalnost, snagu i off-road sposobnosti – sa klasičnim karakteristikama pravog Mercedes-a: dizajnom, komforom, dinamičnim ponašanjem u vožnji i bezbednošću.

SUV dizajn karakterističan za brend:  Sa centralno postavljenom zvezdom, maskom hladnjaka sa dve lamele, poklopcem motora moćnog izgleda i glavnim svetlima koja se prostiru duboko nazad u krila vozila,  X-Klasa se savršeno uklapa u Mercedes-Benz portfolio vozila.

Premijumefekatan na potpuno novom nivou:  Tri vrste ukrasnih detalja za cockpit, šest tipova presvlaka koje uključuju i dve varijante kožnih presvlaka sa kontrastnim ukrasnim šavom i sa nebom kabine u dve boje pružaju najširi izbor materijala i boja u ovom segmentu vozila.

Pick-up koji odgovara različitim životnim stilovima i radnim okruženjima:  Osnovna varijanta “PURE” je predviđena za klasičnu robustnu upotrebu, “PROGRESSIVE” varijanta  za osobe koje imaju viši nivo zahteva po pitanju osećaja  kvaliteta i komfora, dok verzija “POWER” predstavlja vrhunsku varijantu za urbani način života.

Vrhunski motori u segmentu:  Vrhunski motor u segmentu V6 dizel snage 190 kW/258 kSbiće dostupan sredinom 2018-e čime će zauzeti vodeću poziciju u segmentu Pick-up vozila srednje veličine. Uvođenje na tržište će otpočeti sa dizel verzijom X220d (120 kW/163 kS) i verzijom X250d (140 kW/190 kS) kao i sa benzinskim motorom (122 kW/165 kS) na odabranim tržištima.

Individualizacija na račun širokog opsega Mercedes-Benz dodatne opreme: Kao i prilikom uvođenja na tržište, stranke mogu vozilu dodati ukrasni ram, bočni cevasti ram, tvrdi krov za prtljažni deo, kao i veliki broj rešenja za prtljag i off-road upotrebu – koji su razvijeni i dizajnirani u Mercedes-u.

Uživanje u vožnji u klasi sa putničkim vozilima: Zahvaljujući širokom tragu točkova, oprugama i sistemu oslanjanja koji je prilagođen za komfornu vožnju tipičnu za Mercedes, spiralne opruge i interno ventilisane disk kočnice napred i nazad, X-Klasa je prvi Pick-up koji nudi ne samo izuzetne off-roadperformance već takođe i vrhunske performanse na drumu.

Pogon na sve točkove za bilo koju površinu: 4MATIC pogon na sve točkove koji se po potrebi može uključiti sa stepenima prenosa za sporo kretanje i opcionalnim zaključavanjem zadnjeg diferencijala savladaće svaki teren. Od polovine sledeće godine stalni pogon na sve točkove će biti dostupan.

Bezbednost na nivou “Zvezde”: Kao I sva druga Mercedes-Benz vozila, X-Klasa se ističe opremom za pasivnu i aktivnu bezbednost koja je za primer u segment. Ovo uključuje ActiveBrakeAssist, Lane KeepingAssist i TrafficSignAssist, među ostalim sistemima.

Prvi  inteligentno povezani Pick-up: Zahvaljujući Mercedes me connect usluzi, kupci X-Klasa-e se mogu povezati sa svojim vozilom preko smartphone-a u bilo kom trenutku I mogu proveriti korisne informacije kao što su lokacija vozila ili nivo goriva, kao i koristiti navigaciju od vrata do vrata.

Atraktivna cena u odnosu na segment: X-Klasa-a će biti dostupna u  Nemačkoj počev od 37,294 Euro (uključujući 19 % PDV-a). Uvođenje na tržište startuje u Novembru 2017 u Evropi. Južna Afrika i Australija će slediti početkom 2018-e, kao i  Argentina i Brazil početkom 2019-te.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group