Mercedes tvrdi da će električni EQG model predstavljati punokrvnu G klasu

Više slika

Više slika

Mercedes EQG / G-Class EV model sve je bliži proizvodnoj fazi, sa nemačkim brendom koji je predstavio nove fotografije svog električnog automobila, naglašavajući da on uskoro stiže...

Iako proizvođač i dalje drži dosta detalja pod velom tajne, on je opisao svoj novi terenac kao pravu off-road ikonu i najbolju mašinu na svetu. Mercedes je dalje dodao da je ovde reč o pravom G modelu, koji uklapa sofisticiranost i napredne električne tehnologije.

Novi električni G model predvstavljen je EQG konceptom i u potpunosti kopira izgled svog konvencionalno pokretanog srodnika, koji će ujedno dobiti osveženje u novoj generaciji. Sa svim ovim na umu, postoji veoma malo detalja koji odaju električni model od standardnog G-Class automobila.

Najveća razlika između ova dva izdanja jeste kockasti nosač rezervne gume, koji je na konceptu predstavljen kao kutija na zaključavanje. Nakon bliže inspekcije, moguće je primetiti i nekoliko aerodinamičkih stilskih zahvata, uključujući specijalne točkove i manje otvore na zadnjim delovima zadnjih krila. Takođe je moguće zaključiti da električna varijanta poseduje potpuno zatvorenu prednju masku, sa nešto kockastijim dizajnom.

Prethodne špijunske fotografije predstavljaju enterijer automobila, koji je sada nešto drugačiji od današnjeg i poseduje novi upravljač, osveženu centralnu konzolu i revidirani centralni tunel sa novim prenosnikom brzina. Neke od ovih promena svetu su obelodanjene putem osvežene varijante sa motorom unutrašnjeg sagorevanja, ali G-Turn dugme će biti unikatno za električnu verziju i omogućiće automobilu tenkovski okret.

Mercedes je bio prilično škrt po pitanju specifikacija, ali je poznato da EQG stiže sa kvad motornom postavkom, zaduženom za stvaranje ogromne vučne snage i kontrole. Takođe, moguće je očekivati i opcione baterije za produženje opsega, zasnovane na silikonsko anodnoj hemiji, koja obećava 20-40% povećanje u gustini energije, što bi trebalo da rezultira značajnim povećanjem u prelaznom opsegu.

Iako ostaje obilje pitanja, novi električni model kompanije Mercedes definitivno nećemo videti u skorije vreme, sa nemačkim proizvođačem koji je već izjavio da će on biti predstavljen sledeće godine.

N.Đ

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group