Mercedes S klasa Coupe - poslednje informacije

Mercedes bi na predstojećem ženevskom auto salonu trebao da predstavi S klasu Coupe koja bi nedugo zatim trebala da se nađe na tržištu...


Ovaj je model najavljen na prošlogodišnjem frankfurtskom auto salonu sa koncept modelom, a prizvodna verzija te studije ne bi trebala da se puno razlikuje. 

Drugim rečima, naslednik CL klase će biti dugačak oko 5,05 m, širok 1,96 i visok 1,44 mm. Glavne razlike u odnosu na studiju će biti primetne na svetlima, spoljnim retrovizorima retrovizorima i sl. 

Ponuda motora će po pravilu biti preneta iz S klase, a isto važi i za ponudu menjača, odnosno kupcima će biti dostupni 7G-tronic Plus, a kasnije i novorazvijeni 9G-tronic automatski 9-stepeni prenos. 

Dakle, mogu se očekivati S500 i S500 4Matic verzije, dok dolazak diesel verzija za sada navodno nije planiran. Takođe, u ponudi će se nalaziti i S63 AMG sa 4Matic sistemom pogona na sva četiri točka, dok bi 12-cilindrični S65 AMG trebao da bude dostupan samo sa pogonom na zadnje točkove.

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group