Mercedes prvi uveo vazdušne jastuke za zadnja sedišta

Mercedes S-klasa je poznata po udobnosti i luksuzu, ali je ujedno i pionir u pogledu bezbednosti.

Mercedes kompanija potvrdila je da će model imati „prvi vazdušni jastuk na svetu za putnike na zadnjim sedištima“, tako da će ovo verovatno postati standard koji će se primenjivati u svim vozilima.

Kompletni detalji biće objavljeni sledeće nedelje, ali Mercedes je rekao da su vazdušni jastuci na zadnjim sedištima dizajnirani da zaštite putnike u slučaju frontalnog udara. Čini se da su vazdušni jastuci montirani na zadnjem delu prednjeg sedišta i aktiviraju se prilikom sudara. Očigledno imaju U-oblik i to im verovatno omogućava da deluju kao rukavica i da bezbedno zaštite glavu suvozača na zadnjoj klupi.

Mercedes nije rekao mnogo o vazdušnim jastucima, ali napomenuo je da imaju "potpuno drugačiji koncept u odnosu na prednje vazdušne jastuke." Kompanija je posebno rekla da će se vazdušni jastuci moći prilagoditi dečijim sedištima i da će biti bezbedni za sve.

Pored novih vazdušnih jastuka, Mercedes je nadogradio funkciju Pre-Safe Impulse Side i koristi radarske senzore za otkrivanje neposrednog bočnog udara, a zatim naduvava vazdušne jastuke sedišta kako bi vozača i suvozača zaštitio sa boka.

Nova Mercedes S klasa trebalo bi da bude premijerno predstavljena 2. septembra.

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group