Mercedes predstavlja hibridna izdanja svojih popularnih dizelaša

Kompanija Mercedes uskoro će predstaviti nove GLE i GLE Coupe modele, ali ona naravno nije zaboravila na svoje postojeće verzije...

Sasvim suprotno, postojeće izdanje 300d 4MATIC modela dobija osveženje u vidu potpuno redizajniranog pogonskog sklopa, koji sada poseduje srednju hibridnu tehnologiju. Ispod haube ovih jedinica sada se nalazi dvolitarski turbodizel četvorocilindraš koji stvara 268 ks i 550 Nm obrtnog momenta. Ovoj jedinici je priključen integrisani starter generator koji poseduje boost sistem kompanije Bosh, a poboljšanje koje on donosi iznosi 20 ks i čak 200 Nm obrtnog momenta.

Nova postavka omogućuje novim modelima ubrzanje do stotke iz mesta za 6,8 sekundi i maksimalnu brzinu od 230 km/h. Štaviše, novi modeli troše "dosta manje goriva", posebno kada imamo u vidu da GLE 300d 4MATIC zahteva između 6,1 do 7,5 litara na sto kilometara u kombinovanom ciklusu potrošnje, tako da sada hibridna kombinacija u proseku konzumira od 6,5 do 7,1 litar na otvorenom i u gradskoj vožnji kombinovano.

Pored poboljšanog pogonskog skopa, osveženi krosoveri dobili su i TOD prenosni sistem koji poseduje elektronski kontrolisano duplo kvačilo. Zahvaljujući ovoj promeni, snaga od 0 do 100% može biti deljena između osovina u 4x4 konfiguraciji, što je značajno bolje od starog fiksnog odnosa 50:50. Ovaj sistem je zadužen za popravljanje vozačke dinamike, posebno kada se automobili nalaze u krivinama.

Nove verzije modela sada su dostupne za poručivanje i stići će na sva evropska tržišta tokom sledećeg meseca sa cenama koje startuju od 75.053,30, koliko je potrebno izdvojiti za GLE opciju i 79.182,60 evra, za koliko je moguće kupiti GLE Coupe izdanja.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group