Mercedes predstavio AMG GT R Roadster

Prošlo je tri godine, otkako je Mercedes-AMG GT R poput oluje osvojio čitav svet svojim radikalnim izgledom i neverovatnim performansama…

Sada, najokoreliji model ovog brenda dobija svoju novu i unapređenu verziju u formi kabrioleta, odnosno Mercedes-AMG GT R Roadstera. Novi kabrio model će biti proizveden u ograničenom broju od samo 750 jedinica, proširujući broj AMG GT verzija na šesnaest, sa pet kupea sa dvoje vrata, dva trkačka modela, četiri roadster i pet kupea sa četvora vrata. Poput kupea, novi Roadster model će dobiti specifičnu AMG rešetku, sa istim LED farovima i aktivnom aerodinamikom u prednjem delu. GT R Roadster je 46 mm širi u prednjem i 57 mm u zadnjem delu, poput C Roadstera, ali dolazi sa poprilično velikim zadnjim krilom, koje je zakačeno za poklopac prtljažnika.

Ispod haube ćete pronaći isti 4.0 litarski V8 bi-turbocharged motor, koji je sposoban da razvije 585 konjskih snaga i 700 Nm obrtnog momenta. Roadster je tek za nijansu sporiji od kupe verzije, pa od nula do sto kilometara na čas ubrzava za 3.6 sekundi i dostiže maksimalnu brzinu od 317 kilometara na čas.

Mercedes AMG GT R Roadster dolazi sa naprednom AMG Dynamics opcijom, koja podešava funkcije kontrole stabilnosti. Aktivno upravljanje zadnjim točkovma i podešavanja kao što su Basic, Advanced, Pro i Master će biti deo standardnog paketa svakog Roadster modela. Njegovi točkovi su takođe veoma posebni i ekskluzivni, pa mere 19 inča napred i 20 inča pozadi.

Kao što je očekivano od bilo kog kabrio superautomobila, mekani krov koji ovaj model poseduje zaista je poseban. R Roadster dolazi sa troslojnim mekanim krovom, koji ima specijalne akustične sposobnosti, kojima umanjuje količinu buke pri velikoj brzini. Automobil će biti dostupan u 15 boja, sa ekskluzivnim završnim detaljima namenjenim samo njemu.

U enterijeru, novi GT R kabrio model dobija najbolje od tehnologije drugih unapređenih GT modela. To uključuje novi digialni instrument displej od 12.3 inča i centralni medija displej sa novim ekranom od 10.25 inča i osveženom grafikom. Mercedes-AMG takođe je opremio ovaj model AMG Interior Night paketom i novim volanom sa kapacitivnim tasterima.

Lux Life

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group