Mercedes potvrđuje - hibridi su najbolje iz oba sveta

Više slika

Više slika

Daimler se kreće punom brzinom napred sa razvijanjem ekološki ispravnih vozila, a iz kompanije su najavili najmanje deset novih električnih automobila do 2022. godine...

Proizvođač automobila investirao je više od deset milijardi evra u razvijanje tehologija njegove električne linije i poseduje planove da ponudi najmanje jedan električni model po svakoj liniji koju bude kreirao. Kao rezultat, Daimler planira da kreira najmanje pedeset električnih ili elektrifikovanih automobila ukupno.

Uprkos sverastućoj važnosti električnih automobila, direktor istraživačkog centra i razvojnog odseka kompanije Daimler, Ola Kalenius, potvrdio je da njegova kompanija razmatra pristup upravnog odbora koji se fokusira na visokotehnološke i veoma efikasne motore sa unutrašnjim sagorevanjem, njihovu sistematsku hibridizaciju i baterijske sisteme ili stvaranje pogonskih sklopova koje pokreću gorivne ćelije.

Zapravo, Daimler tvrdi da priključni hibridi predstavljaju najbolje iz oba sveta i mogu biti pokretani električnim pogonom kada se nalaze u gradu i standardnim motorima kada se uputite na duža putovanja. Budući priključni hibridi nemačke kompanije oslanjanjaće se na "EQ Power technology" oznaku i kako njeni čelnici tvrde, biće ponuđeni u celokupnoj C klasi i višim segmentima od nje. Ovo uglavnom znači da manji modeli kao što su A i CLA klasa mogu biti naručeni isključivo sa tradicionalnom hibridnom tehnologijom.

Kako bi održavala korak sa masovnom proizvodnjom električnih vozila, kompanija Daimler kreirala je brojne fabrike za proizvodnju baterija, a Nemci očekuju proizvodnju od oko milion jedinica godišnje. Trokraka zvezda će se inicijalno fokusirati na litijum-jonske baterije, ali Kalenius tvrdi da veći obimi i dalje predstavljaju potencijalne mogućnosti koje stižu sa lansiranjem post-litijum-jonskih tehnologija, na primer, litijum sumpornih ili baterija u čvrstom stanju, stoga, ali iz današnje perspektive, do smene neće doći u  narednih nekoliko godina.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group