Mercedes otkrio novi GT Black Series model

Očekuje se da će vrhunska varijanta biti oproštajna verzija GT-a.

Mercedes-AMG je odgovorio procurele slike nadolazeće GT crne serije službenim predstavljanjem sportskog automobila u novom videu. I dok imamo samo nekoliko minuta vrednih snimaka, prvi sankcionisani pogled na sportski automobil je zaista prilično uzbudljiv.

U četvrtak, odeljenje visokih performansi nemačkog proizvođača automobila pokazalo je nestrpljivo očekivanu, vrhunsku verziju GT kupea sa pogonom na zadnjim točkovima na svom YouTube kanalu. Iako pulsirajući snimak ne otkriva detalje o automobilu, nudi uzbudljiv pogled na ono što se očekuje u finalnoj varijanti voljenog modela.

U scenarijskom videu može se videti ultrapopularni auto YouTuber, Schmee150, kako se uvukao u AMG-ovu bazu u Affalterbachu, u Nemačkoj, kako bi napravio neke fotografije vozila. Shvativši da je njegovo prisustvo prošlo neprimećeno, on čini ono što bi uradio bilo koji drugi ljubitelj automobila koji se ne boji da prekrši pravila – on je odlučio da provoza automobil na test stazi. Sledi potera velikim brzinama vijugavim seoskim putevima oko sedišta koja se završava vlogerom koji beži iz vozila pre nego što ga obezbeđenje može uhvatiti.

Klip je lišen bilo kakvih tehničkih detalja ili performansi, ali njegove bi odvažne slike trebale biti više nego dovoljne da vas oduševe. Ono što nam video jasno govori je da će GT Black serija izgledati dramatično i viš sportski nego automobil na kojem je baziran i njegove prethodne varijante performansi, GT R i GT R Plus. Rešetka hladnjaka je niža i veća, hauba ima centralni usisnik za vazduh i izraženije otvore, dok su bočni otvori mnogo dublji nego ikad ranije. Pozadi, postoji par izuzetno širokih blatobrana, novi difuzor, i najbitnije od svega, džinovsko krilo slično onom na trkačkom automobilu GT3. I sve je to upotpunjeno upečatljivom dvobojnom šemom boja.

Dok još uvek čekamo da saznamo kakav će biti motor ili kakve će cifre performansi postavljati, malo je verovatno da će neko biti razočaran oproštajem od GT-a. Car & Driver magazin sugeriše da će ga pokretati nova verzija GT R i GT R Plus-ovog tvin-turbo 4,0-litarskog V8. To je dobra vest u svakom slučaju, ali još bolje je što se očekuje da će unapređeni motor proizvesti do 700 konja.

Sada kada smo videli kako Mercedes-AMG GT Black Series izgleda i šta može da radi, očekujte da će u narednim nedeljama uslediti još konkretnijig detalja. Ali, jedna stvar koja izgleda kao sigurna opklada je da će vrhunski GT biti ograničen i skup.

Lux Life

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group