Mercedes najavljuje novu T klasu

Mercedes-Benz veruje u budućnost putničkih kombija, zbog čega su tokom godina stalno obnavljali asortiman i osvežavali legendarni T model.

Sada se njihova opažnja ponovo nalazi na T-klasi, modelu koji će se nalaziti ispod srednje V klase kada se predstavi u prvoj polovini 2022. godine. Kompaktni putnički kombi namenjen je porodicama i putovanjima i biće odmah prepoznatljiv kao član Mercedes linije.

„Sa novim izgledom i dizajnom T-klase postižemo spoj funkcionalnosti i poželjnosti“, objasnio je glavni direktor za dizajn, Gorden Vagener. „Svojom jedinstvenom filozofijom, stvaramo atraktivnog porodičnog pratioca koj inspiriše svojim dizajnom, proporcijama i funkcijama.“

Razvijen u partnerstvu sa Savezom Renault-Nissan-Mitsubishi, T-klasa obećava „atraktivan odnos cene i vrednosti“, kao i prostran kokpit koji neće štetiti komforu. Ulazak i izlazak biće omogućeni zadjnim kliznim vratima sa širokim otvaranjem sa obe strane vozila.

Pored redovnih motora sa unutrašnjim sagorevanjem, T-klasa će takođe lansirati potpuno električni pogonski agregat, koji bi trebalo proširiti svoju privlačnost kod kupaca u potrazi za minivanom sa nultom emisijom gasova.

Još uvek ne znamo kako će tačno ovaj model izgledati i koliko će koštati.

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group