Mercedes najavio električnu verziju G klase

Više slika

Više slika

Moramo priznati da smo jedva čekali da Mercedes predstavi zversku AMG G65 verziju trenutne generacije G klase, sa V12 motorom…

Ipak, kako se ispostavlja, Nemci imaju sasvim drugačije planove za svoj brutalni SUV, koji se kreću preko ekološki osvešćene staze. Da li smo iznenađeni? Naravno da ne. Kako kaže direktor digitalnih transformacija Daimler brenda, Saša Palenberg, citirajući svog nadređenog, CEO Daimler kompanije: “U ponudi će biti EV verzija Mercedes Benz G-Class modela, sa nultim emisijama”. U pitanju je sasvim električni automobil, koji zvuči sasvim apsurdno fanovima ovog modela i brenda, sve dok nam Arnold Švarceneger nije pokazao koliko “kul” on može biti, čak i u svojoj EV varijanti. Nekadašnji guverner Kalifornije poseduje G klasu koja je pretvorena u EV od strane austrijske kompanije.

Ono što je jako interesantno, jeste činjenica da je glavni i odgovorni iz ovog brenda priznao da su diskusije na temu G klase iza zatvorenih vrata išle u pravcu gašenja G klase, uz mogućnost električne verzije u dalekog budućnosti.

Mercedes Benz brend je inače obećao da će dodati preko 10 električnih automobila svojoj globalnoj floti do 2022.godine. Svakako, biće interesantno videti reakcije ljubitelja automobila na električnu verziju G klase. Za sada nemamo informacije vezane za specifikacije ovog modela, datum lansiranja i cenu, ali smo sasvim sigurni da će to biti jedna opaka mašina. 

Lux Life

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group