Mercedes-Maybach S68 - Najbolje što S klasa može da ponudi

Više slika

Više slika

Ljubitelji automobila u poslednjih nekoliko dana definitivno imaju razloga za radost…

Kako saznajemo, Mercedes-Maybach sa moćnim V12 motorom definitivno nije mrtav. Slavni nemački brend konačno je predstavio vrhunsku varijantu S-Class linije, koju i dalje pokreće ova zverska jedinica. 2022 Mercedes-Maybach S680 4Matic, baziran je na novoj W223 generaciji S-Class i menja S650 koji već postoji u Maybach portfoliju. Ispod njegove dugačke haube krije se šestolitarski V12 motor sa dva turbo punjača koji proizvodi 621 konjsku snagu.

Ovaj motor je dovoljno moćan da ubrza masivni luksuzni sedan težak više od 2.5 t od nula do sto kilometara na čas za samo 4.4 sekunde, pre nego što dostigne elektronski ograničenu maksimalnu brzinu od 210 kilometara na sat. Možda ste takođe primetili 4Matic sufiks u njegovom nazivu koji nam govori da je pogon na sva četiri točka deo standardne ponude. Vrhunski Maybach takođe je dobio upravljanje na sva četiri točka, što olakšava manevrisanje u uzanim prostorima.

Dizajn i specijalni tretman koji je Mercedes-Maybach S680 dobio skoro je identičan onom koji smo već videli na S580 jedinici predstavljenoj krajem prošle godine, izuzimajući specifične oznake. To znači da model na sebi nosi istu rešetku hladnjaka uz detalje od nerđajućeg čelika, dok je dvobojni eksterijer opcioni i dostupan u 10 kontrastnih finiša.

Putnička kabina je mesto gde započinje jedna zaista posebna priča. Enterijer je okarakterisan ultra nežnom Nappa kožom, koja se može videti na kontrolnoj tabli, nebu i vizirima. Kako bi dodatno razmazili putnike i vozače, kabina prepoznaje gestove ruku i tako upravlja kliznim panoramskim krovom, zadnjim zasenama i vratima. Kabina je sama po sebi tiha zahvaljujući svim materijalima koji je sačinjavaju, ali aktivna kontrola zvuka može se pripisati Burmeister 4D surround sound sistemu filteru, koji će eliminisati čak i one najsitnije zvuke druma, koji uspeju da se uvuku u enterijer vozila.

Kako kažu iz Mercedes brenda, S680 će biti dostupan za kupovinu tokom prve polovine iduće godine, ali njegova zvanična cena još uvek nije objavljena. Budući da znamo da se nešto slabija varijanta Mercedes-Maybach S580 može kupiti po ceni od 163.000 evra, možemo već sada pretpostaviti da će ovaj novitet biti znatno skuplji. Ipak, da li su vlasnici Maybacha ikada marili za cenu?

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group