Mercedes-Maybach S-Class startuje sa evropskom kampanjom u dve varijante

Više slika

Više slika

Novi Mercedes-Maybach S-Class modeli kreću sa prodajom na selektovanim evropskim tržištima, kao najluksuznija varijanta nemačke sedan linije...

Novi direktni rival Rolls Royce modelima, Maybach S-Class poseduje osamnaest centimetara veće međuosovinsko rastojanje u poređenju sa regularnom S-Class LWB verzijom, zajedno sa ekskluzivnim segmentom zadnjeg dela putničke kabine.

Pored izdašnijih gabarita, novi Mercedes-Maybach S-Class poseduje i novu prednju masku sa vertikalnim hromiranim segmentima, dok hauba nove linije sada poseduje hromiranu opciju. Ostali eksterijerni detalji uključuju nove točkove i Maybach oznake, između ostalog.

Dodatno, kupci se mogu opredeliti za prepoznatljive dvotonske finiše sa jasnim segmentnim linijama, koje čine da pojava nove limuzine deluje još upečatljivije i ekskluzivnije. Dvotonski finiši boja su primenjeni u specijalnoj farbari, ručnim putem i zahtevaju jednu nedelju rada za svoje kompletiranje.

Najistaknutija karakteristika nove linije nalazi se u zadnjem delu putničke kabine, koji je, kao i onaj kod svakog prethodnog Maybach modela, potpuno prilagođen za vožnju sa vozačam. Baziran na potpuno novom enterijernom dizajnu S-Class serije, novi Maybach modeli u svoju putničku kabinu dodaju stvari kao što su elektronsko upravljanje automatskim zadnjim vratima, integrisanim u Active Blind Spot Assist sistem, posebni nasloni prednjih sedišta, kreirani po specifikacijama ovog modela, praćeni visoko kvalitetnim drvenim finišima, aktivnim ukidanjem buke, adaptivnim zadnjim osvetljenjem i brojnim drugim stvarima.

Novi Mercedes-Maybach S-Class takođe poseduje i funkciju masažera listova za putnike u zadnjem delu po prvi put, integrisane na naslonima za noge zadnjih "Executive" sedišta. Opcioni frižider poseduje kapacitet od deset litara i moguće ga je ukloniti, što svakako predstavlja izvandernu mogućnost, dok će Mercedes takođe može dodati i srebrni komplet za šampanjac.

Kako bi ponudio najprivatnije moguće iskustvo, Mercedes-Maybach S-Class poseduje različite zadnje rubove točkova, u poređenju sa regularnim S-Class modelima, koji na ovoj liniji poseduju dodatni sloj u kome se nalazi materijal za apsorbciju zvuka. Debela zatamnjena stakla, zvučno optimizovane gume sa penastim abzorberima i prethodno pomenuti aktivni sistem ukidanja zvuka, zajedno služe kako bi smanjili nivo buke na putu i u spoljnom svetu generalno.

Kupci u Evropi imaće priliku da izaberu između dve varijante novog Maybach S-Class modela, S580 4Matic verzije, koju pokreće četvorolitarska V8 jedinica sa 496 ks i vrhunski model serije S680 4Matic, koji dolazi sa šestolitarskom V12 mašinom dobrom za 603 ks. Poslednjepomenuta varijanta predstavlja prvi put da kompanija Mercedes uparuje V12 motor sa pogonom na svim točkovima, i generalno, ovo je jedina S-Class verzija koja je dostupna sa V12 jedinicama.

Prvi primerci nove Mercedes-Maybach S-Class linije biće isporučeni svojim vlasnicima širom Evrope u drugoj polovini ove godine.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group