Mercedes-Maybach G650 Landaulet

Više slika

Više slika

Ovaj Mercedes-Maybach G650 Landaulet, predstavlja ultimativni izraz G klase i identičan automobil koji je kompanija predstavila u jednom kratkom snimku nekoliko dana ranije.

Navodno je Mercedes želeo da iznenadi sve spremnom Maybach G650 Landaulet linijom u Ženevi, ali očigledno da neko nije umeo da čuva tajnu.

Novi Mercedes-Maybach G650 vraća Landaulet stil karoserije koji je rezervisan za ultra luksuzna vozila sa mekim krovom iznad glava putnika u zadnjem delu.

G650 Landaulet je baziran na podignutoj šasiji G500 4x4 Squared modela, ali umesto biturbo V8 motora koji se u njemu može naći, ovaj model koristi V12 agregat koji po navodima poseduje 630 ks. Drugu razliku predstavlja baza točkova koja je sada duža, čime je kreirano više mesta na privilegovanim putničkim sedištima pozadi.

Kao što možemo videti na fotografijama, zadnji deo putničke kabine je potpuno odvojen od prednjeg i sadrži striktna sedišta za dvoje, centralnu konzolu i par TFT displeja ispred njih. Poslednji put kada smo videli Mercedes-Maybach Landaulet, bilo je to davne 2007. godine, kada je kompanija počela stvaranje verzije bazirane na 62S, radi potreba za većom cenom i zaradom.

Mercedes-Maybach G650 Landaulet je navodno spreman da uđe u ograničenu proizvodnu trku sa samo 99 primeraka, čije je zvanično predstavljanje zakazano za sajam automobila u Ženevi.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group