Mercedes kreće sa zvaničnom prodajom svojih EQS modela

Kompanija Mercedes-Benz startovala je sa prodajom svoje potpuno električne EQS linije u Nemačkoj, potvrđujući cene i ostale detalje...

Nemački proizvođač otkrio je i to da će neke od najiteresantnijih novih karakteristika moći da budu ažurirane putem over-the-air softvera. U Nemačkoj, cene za EQS modele startuju sa 106.374 evra u EQS 450+ izdanju, dok je moćnija verzija EQS 580 4Matic stigla na tržište sa cifrom od 135.529 evra.

U ograničenoj ponudi, modeli nove linije biće dostupni u Edition 1 verziji, koja će koštati dodatnih 18.433 evra i dodavati AMG Line eskterijer, crne metalik finiše karoserije, panoramski klizeći krovni segment, dvadeset i jedan inč velike višekrake alu felne i Edition 1 oznake. Enterijer će takođe dobiti i Neva Grey/Reflex Blue Nappa kožne postave, multi konturna prednja sedišta, finiše od orahovog drveta, Edition 1 oznake na patosnicama i tapacirunzima vrata i posebno dizajnirane pojaseve.

Brojna over-the-air ažuriranja takođe su predstavljena u vreme lansiranja ovih modela, a jedan od njih dodaje takozvani Roaring Pulse saundtrek koji pojačava zvuk EQS modela, zajedno sa paketom igrica koji donosi Tetris, Sudoku, Pairs i Shuffle Puck, u kojima putnici mogu uživati na masivnom hiperskrin informativno-zabavnom sistemu. Ove mogućnosti dostupne su u prvih dvanaest meseci i mogu biti produžene doplatom od 89 evra.

Pored ovoga, bežična ažuriranja omogućuju "Beginner Drive Mode" i "Valet Service Mode", od kojih prvi ograničava brzinu na 120 km/h i blokira Sport vozački mod, a poslednjepomenuti ograničava na 80 km/h i postavlja restrikcije na lični vlasnikov profil.

Mercedes-Benz takođe je predstavio i Highlight Mode putem over-the-air ažuriranja, a on može biti aktiviran glasovnom kontrolom kako bi izvršio demonstraciju različitih karakteristika automobila na hiperskrin sistemu.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group