Mercedes još jednom testirao AMG One na stazi

Razvoj dugoočekivanog Mercedes-AMG One hiper automobila dostigao je novu prekretnicu sa prototipovima koji sada imaju punu snagu od preko 1000 KS tokom testiranja.

Hibridni automobil sa F1 pogonom predstavljen je prvi put 2017. godine, ali poteškoće u pripremi motora za upotrebu na putu odložile su projekat. Ova pitanja su od tada rešena i automobil se testira na stazi Mercedes-Benza u Imendingenu u Nemačkoj.

Mercedes se maksimalno potrudio da zadovolji sve kriterijume i da omogući da ovaj auto bude legalan na javnim putevima i na sreću svih vozača, to je ostvareno. Njega će pokretati snažni 1.6 litarski motor koji ostvaruje preko 1000 konjskih snaga. Informacije o brzini i ubrzanju nisu objavljene, ali ako će ovaj auto biti sličan F1 bolidu, ona to znači da će on biti rpava munja na drumovima.

Mercedes kompanija izdala je zvanično obaveštenje u kojem je rekla da će produkcioni modeli ovog vozila početi da se prodaju 2021. godine i da će tada prvi vozači imati priliku da kupe ovu zver od automobila.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group