Mercedes je predstavio enterijer svog novog G-CLASS modela

Više slika

Više slika

Kompanija Mercedes bila je veoma vredna ove godine, dok nam je za njen kraj pripremila nekoliko iznenađenja koja smo mogli očekivati ili ipak nismo...

Predpremijerno prikazivanje redizajnirane G klase, koja će biti zvanično prikazana na internacionalnom sajmu automobila u Severnoj Americi sledećeg meseca, otkrilo nam je najnoviji luksuzni dizajn ultra-modernog enterijera putničke kabine njenih modela.

Svi kupci nove G klase, ti srećni ljudi koji će je od sledeće godine voziti, sada mogu videti i nadati se potpuno novom volanu i okruženju ulepšanom kožnim presvlakama, drvenim detaljima, karbonskim ili metalnim akcentima.

Kada govorimo o lepoti legendardne Mercedes klase, ne možemo se zaustaviti ovde i moramo pomenuti još, da njeni novi modeli dolaze opremljeni grejačima u sedištima, audio sistemima sa sedam zvučnika i brojnim pregradama, uključujući i dodatni osvetljeni prostor za odlaganje predmeta smešten ispod naslona za ruke.

Modeli ulaznog dela opsega dolaze sa analognim satovima na kontrolnoj tabli u standadnom paketu, međutim, kupci imaju priliku da naruče digitalne instrumente sa displejom veličine 12,3 inča. Prilikom izbora druge opcije, ovi digitalni satovi kombinovani su sa monitorom informativno zabavnog sistema identične dijagonale i zajedno kreiraju kompoziciju širokog ekrana.

Kada smo već kod opcija, valja napomenuti da je Mercedes u svoju ponudu zajedno sa novom G klasom uključio i Burmester audio sistem sa šesnaest zvučnika, Active Multicontour paket namenjen sedištima,  koji dodaje posebna prednja sedišta sa grejačima, ventilacijom i masažerima.

Zajedno sa ovim komponentama dolazi nam i širok asortiman opcija vezanih za dizajn, kao što je Lugano koža u crnoj, braon ili bež boji. Ostali dodaci uključeni su u Exclusive Interior Plus paketu, koji svemu navedenom dodaje još i kožno tapacirana vrata, centralnu konzolu i kontrolnu tablu.

Pored svih najnovijih tehnologija koje su naširoko upotrebljene, enterijer putničke kabine nove G klase ipak poseduje i neke tradicionalne, klasične detalje, kao što su rukohvati na putničkoj strani i hromirani akcenti na prekidačima diferencijala. Unutra se još mogu videti držači za čaše sa mogućnostima uklanjanja i okrugli vazdušni otvori koji su ulepšali ukupan dizajn imitirajući oblik farova modela G klase.

2019 G-Class je veći od svog prethodnika, tako da sada svi u putničkoj kabini poseduju više prostora za glavu, ramena, noge i ruke. Međutim, najveće promene moći će da osete svi putnici na zadnjem delu, kojima je sada posvećeno dodatnih 150 mm prostora za noge.

Trenutno ne posedujemo ni jednu fotografiju eksterijera najnovije G linije i dok ih kompanija Mercedes ljubomorno čuva do glavne premijere u januaru sledeće godine, iz vrhovnog štaba stigla nam je informacija da će on zadržati svoj ikoničan izgled, koji je umereno stilizovan i gotovo nepromenjen poslednjih nekoliko decenija.

Nakon prvog javnog predstavljanja u Detroitu, nova G klasa sačekaće kraj sledeće godine kako bi zvanično postala dostupna za kupovinu i isporuku.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group