Mercedes EQC prelazi preko svih prepreka

Ovaj SUV je pravo čudovište...

Mercedes-Benz je napravio dosta terenaca u poslednjih nekoliko godina, a koncept EQC 4 × 4² predstavljen prošle nedelje i predstavlja pravo osveženje u SUV segmentu. EQC se kreće stopama koncepta E 400 All-Terrain 4 × 4² od pre nekoliko godina, asli donosi dosta novina i unapređenja.

Da bi koncept stavio na test, Mercedes se nedavno uputio u Italiju kako bi novi SUV testirao u pravim OFF ROAD uslovima. Video snimak YouTubera Bendžamina Ortege prikazuje novu Mečku koja se testira u izuzetno teškim uslovima i na vrlo opasnim površinama, uključujući planinske puteve prekrivene snegom.

Ključ terenskih karakteristika EQC 4 × 4² modela su njegove nove osovine višenamenskog portala koje ne samo da povećavaju visinu vožnje već osiguravaju da električni SUV može prelaziti vodu do dubine od 40 cm, a istovremeno ima uglove prilaska i odlaska od 31,8 i 33 stepeni.Masivne  gume dimenzija 285/50 R20 dodatno povećavaju sposobnosti vozila i omogućavaju mu da sa lakoćom preće preko prepreka koje bi zaustavile sve ostale SUV modele.

Pogonski sistem EQC 4 × 4² ostaje nepromenjen u odnosu na redovni putni EQC 400. Poseduje par elektromotora koji proizvode 408 ks i 762 Nm obrtnog momenta i napaja ga Litijum-jonska baterija od 80 kWh.

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group