Mercedes dodaje urbani stil u svoje kompakte

Više slika

Više slika

Kompanija Mercedes unosi nešto više stava u neke od svojih najmanjih modela...

Nova UrbanStyle izdanja dostupna su u linijama GLA i B klase, oba kupea sa četvoro i petoro vrata, i „shooting brake“ verzijama CLA modela. Međutim, za sada ovi modeli mogu biti poručeni jedino u Nemačkoj.

UrbanStyle izdanja dodaju dozu AMG stila, bez poboljšanja performansi, koja tipično dolaze sa njima. Ove modifikacije uključuju novu opremu za karoseriju, LED farove, veće točkove, Artiko postave sedišta od veštačke kože, u crnoj boji sa belim kontrastnim šavovima. Novi multifunkcionalni sportski volan poseduje perforirane rukohvate i metalik/karbonske finiše. Svi modeli takođe, poseduju inače opcionu opremu u vidu osmoinčnih displeja, komfor grejača u prednjim sedištima i aktivnu asistenciju prilikom upotrebe dugih svetala.

Svi automobili uključuju AMG višekrake felne od 18 inča u prečniku, odnosno B klasa i CLA modeli, dok devetnaestoinčne točkove dobijaju GLA krosoveri. Celokupni radovi na unapređenju eksterijera kreirani su na bazi Urban Line paketa putničke kabine, a svaki od modela može biti dodatno opremljen Night paketom, koji izgleda još bolje.

Ovo možda nisu punokrvni modeli AMG performansi, ali ne koštaju ni približno toliko takođe. B-Class UrbanStyle Edition startuje sa cenom od 31.755,15, CLA Coupé UrbanStyle Edition od 33.546,10, za CLA Shooting Brake Urban Style Edition potrebno je izdvojiti 33.546,10 i GLA UrbanStyle Edition dolazi po ceni od 33.058,20 evra.

Treba imati na umu samo jednu činjenicu, da su cene u Nemačkoj uglavnom malo veće od ostatka planete, jer su im dodate sve takse, što je postupak čak i za lokalno kreirane modele. Međutim, i pored toga, moćni AMG GLA45 krosover performansi i dalje nosi najveću cenu u Nemačkoj i startuje sa 56.852,25 €, dok na ostalim tržištima može biti jeftiniji do šest hiljada.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group