Mercedes CLS postaje bolji nego ikada

Više slika

Više slika

Mercedes je predstavio svoju osveženu CLS liniju koja deluje kao da je ponovo i definitivno potvrđena kao kupe varijanta sa četvoro vrata...

Na prvi pogled prepoznatljiva, 2022 CLS linija poseduje redizajniranu prednju masku i prednji branik sportskog dizajna. Novi model takođe donosi restilizovane točkove i novu boju karoserije, nazvanu spektral plava metalik. Kupci koji žele nešto ekskluzivnije mogu se opredeliti za nove dizajnirane boje nazvane jupiter crvena, kašmir beli mango i smaragdno zelena.

Enterijerne promene su relativno male u poređenju sa prošlom generacijom, ali donose novi upravljač sa dvozonskim senzorima koji detektuju položaj vozačevih ruku. Ovaj sistem bi trebalo da pomaže prilikom sprečavanja pogrešnih upozorenja kada je aktivna polu autonomna vozačka tehnologija CLS modela.

Na drugim poljima, dizajneri su dodali drvo oraha nešto otvorenijih pora i drvene finiše sivih nijansi visokog sjaja, kao i neva sive/magma sive i siena braon/crne kombinacije postava. Unutra se takođe, nalazi i asortiman od nekoliko dvotonskih napa kožnih opcija, uključujući klasične crveno/crne, sedlo braon/crne, tartuf braon/crne, duboko belo/crne i jahting plavo/crne kombinacije.

Asortiman dizel motora takođe će biti dostupan sa ulaznim nivoom obeleženim 1,9 litara velikim četvorocilindrašem dobrim za 191 ks i 400 Nm obrtnog momenta. Kupci se dodatno mogu opredeliti za dvolitarske četvorocilindraše sa 261 ks i 550 Nm obrtnog momenta ili trolitarske inlajn šestocilindraše koji razvijaju 325 ks i 700 Nm obrtnog momenta.

U polju benzinaca, CLS 350 donosi ponudu dvolitarskog četvorocilindraša sa 295 ks i 400 Nm obrtnog momenta. Stepenik više i nailazimo na CLS 450 4MATIC varijantu, koja dolazi sa trolitarskim inlajn šestocilindričnim motorom dobrim za 362 ks i 500 Nm obrtnog momenta.

Poslednji jeste CLS 53 4MATIC+ model koji dolazi sa trolitarskim inlajn šestocilindrašem dobrim za 429 ks i 520 Nm obrtnog momenta. Ovaj motor povezan je sa devetostepenim automatskim menjačem koji snagu šalje na sve točkove. Ova postavka omogućuje vrhunskom modelu linije da ubrza od nule do sto za 4,5 sekundi, pre nego što dostigne maksimalnu limitiranu brzinu od 250 km/h.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group