Mercedes će kreirati GLG SUV kao odgovor na RR Sport modele

Više slika

Više slika

Mercedes će uskoro svojim SUV linijama najverovatnije dodati nekoliko pojačanja...

Ukoliko ste smatrali da nije moguće da kompanija Mercedes-Benz doda svojim sverastućim flotama terenaca i krosovera još nekoliko novih modela, onda ćete biti šokirani kada čujete da su gotovo otpočeli radovi na novoj GLG liniji.

Jedna nemačka publikacija koja se nalazi iza ovih izveštaja, tvrdi kako bi GLG serija tek trebalo da dobije zeleno svetlo za proizvodnju, ili čak, dobije interno projektno ime, za početak. Međutim, ona takođe tvrdi da će Mercedes-Benz kreirati novi model jer su njegovi inžinjeri i dizajneri usavršili proizvodnju novog tipa karoserije različitih stilova za nešto manje novca i da će ova kompanija nastaviti da prodaje terence u rekordnom broju.

Prema navodima, GLG će najverovatnije biti baziran na GLE liniji i ciljaće ka Range Rover Sport modelima. Kao rezultat, ova varijanta biće nešto više orijentisana na terenskim aktivnostima od ostalih terenaca iz postavke ovog proizvođača, ali i dalje nudi adekvatne nivoe performasi.

U pokušaju ovog vozila da postane rival Range Rover Sport modelu, Mercedes će morati da uključi vazdušno vešanje sa opcijama podešavanja visine kao standard, opremi ga sa tri diferencijala na zaključavanje i razvije posebni paket terenskih tehnologija.

Sledeća generacija GLE automobila na kojima će GLG biti baziran, neće biti lansirana pre 2020. godine, tako da će se do potpuno nove terenske linije verovatno pričekati nekih pet godina. Naravno, ukoliko njegova proizvodnja dobije zeleno svetlo.

U slučaju da vam svi ovi navodi vezani za nova terenska vozila kompanije Mercedes-Benz zvuče poznato, to je zbog toga što jesu. Pored GLG varijante o kojoj se ovde radi, nemački proizvođač je već najavio i bebi G klasu, koja će debitovati kao GLB. Ovaj model je već uhvaćen tokom testiranja nekoliko puta, a svim zainteresovanim kupcima ponudiće još jedan terenac u širokoj paleti izbora.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group