Mercedes-Benz predstavlja C klasu za sve terene

Trokraka zvezda proširila je svoj opseg robusnih karavan modela plasiranjem potpuno novih 2022 Mercedes-Benz C-Class All-Terrain automobila, koji nastavljaju stopama veće E-Class All-Terrain serije...

Brojni delovi inspirisani terenskim uslovima razdvajaju C-Class All-Terrain od regularnih C-Class karavan modela kompanije. Na primer, novi All-Terrain modeli nude dodatnih 40 mm između šasije i zemlje, opremljeni su unikatnom prednjom maskom, zadnjim i prednjim ojačanjima na donjem delu i ojačanim rubovima točkova. Novi delovi karoserije omogućuju da All-Terrain automobil bude viši, četiri milimetara duži i za dvadeset i jedan milimetar širi od karavana.

Nemački proizvođač je kreirao unikatne komplete sedamnaest i devetnaest inča velikih točkova za svoju novu liniju, a svi oni su bazirani na Avantgarge paketu eksterijerne opreme i dolaze sa različitm opcijama poliranih aluminijumskih akcenata. Kako bi dodatno povećali novu liniju, inžinjeri kompanije Mercedes-Benz opremili su ih prednjim vešanjem sa četiri tačke povezivanja i nešto većim upravljačkim zglobovima. Novi modeli takođe poseduju i potpuno nove Dynamic Select vozačke modove - Offroad i Offroad+ sa kontrolom kretanja na uzbrdici.

Automobil je dodatno modifikovan kako bi bio sposobniji za vuču, posebno zbog toga što ga je moguće poručiti sa električnom kukom za prikolicu, pokretnom kuglastom glavom i ESP sistemom za stabilizaciju, u opcionom paketu dodataka. Pored toga, Mercedes je u ponudu uključio i asistenciju prilikom manevrisanja prikolicom, sistem koji automatski reguliše ugao upravljanja vučnog vozila pri brzinama do pet kilometara na sat, radi poboljšanja manevrisanja prilikom parkiranja ili izlazaka sa parkinga. Novi modeli nemačkog proizvođača imaju vučnu moć do 1.800 kilograma.

Kao standard u svim C-Class All-Terrain modelima dolazi 4MATIC pogon na svim točkovima nemačkog brenda, koji može poslati 45% na prednju i 55% snage na zadnju osovinu. Ispod haube, novi modeli nude dvolitarsku četvorocilindričnu jedinicu, sa integrisanim starter generatorom, ili dvolitarsku četvorocilindričnu dizel mašinu koja poseduje integrisani starter generator i 48v snažni električni sistem.

Mercedes-Benz će predstaviti javnosti svoju novu C-Class All-Terrain liniju na predstojećem International Motor Show sajmu automobila u Minhenu, sledećeg meseca. Novi automobili biće ponuđeni na evropskom i severnoamerčkom tržištu ekskluzivno, ali njihove cene za sada nisu zvanično objavljene.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group