Mercedes-Benz predpremijerno najavljuje novi CLS


Vikendi uglavnom ne poredstavljaju vreme za predstavljanje novih modela različitih proizvođača, ali Mercedes-Benz je prethodnog doneo uvid u najnoviju CLS verziju, koja će zvanično biti predstavljena na sledećem sajmu automobila u Los Anđelesu, koji startuje 27. novembra.

Mercedes je iskoristio oznaku “The Original Perfected”, čistu referencu na činjenicu da je ovo prva generacija salon segmenta sa četvoro vrata. Jedina fotografija koja je predstavljena donosi nam uvid u prednji deo automobila, ističući LED farove, ali opet nije toliko teško prepoznati ukupan oblik automobila, jednodelnu prednju masku i njegov niži profil.

Zahvaljujući različitim špijunskim fotografijama, određeni mediji su već stvorili uvid u izgled treće generacije Mercedes modela sa četvoro vrata i minimalnom kamuflažom, tako da možemo preneti određena očekivanja, kao što je uglađenija karoserija od odlazećeg modela, opremljena mekšim linijama, koje su zamenile ugaoni dizajn prethodne linije CLS, ali i redizajniranom kontrolnom tablom, instrumentima, informativno zabavnim sistemom, kontrolom klime, zakrivljenim ekranima osetljivim na dodir i naravno, kružnim ventilacionim otvorima koji su postali odličje novih modela kompanije Mercedes.

2019. CLS će biti kreiran na platformi nove E klase, ali će takođe biti daleko niži, duži i širi od svog tradicionalnijeg blizanca. Što se tiče linije motora, možemo očekivati dve verzije benzinskih jedinica, četvorocilindrične motore sa 295 ks i šestocilindraše koji stvaraju 362 ks, kao i dva dizel agregata sa 241 ks, šest cilindara u ravni i dve vrste tjnuniranja, koje mogu doneti 281 i 335 ks.

AMG će se naravno, pobrinuti za verzije performansi, a kao što su već otrkili, odvojeno od vrhunskih varijanti opsega 63 i 63S modela, predstaviće i CLS 53 seriju, koja će biti smeštena između najviše linije i nešto niže serije 43. Ovi modeli će koristiti tjunirane verzije M256 inline-six motora, koji će biti nabudžen na oko 430 ks, što će osigurati da nova CLS generacija poseduje sva polja pokrivena.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group