Mercedes-AMG predstavlja najmoćniji sportski model do sada

Mercedes-AMG GT Black Series više nije kralj sportskog opsega automobila nemačkog proizvođača i to mesto je sada ustupio novom 2023 Mercedes-AMG GT Track Series modelu...

Ovaj automobil je baziran na AMG GT Black Series liniji, ali ono što je najveća razlika, Track verzija nije ulično legalna. Nova mašina predstavljena je u čast pedeset i pete godišnjice AMG brenda i donosi sa sobom sve ono što je nemački brend naučio iz svojih GT3 i GT4 trkačkih programa, ograničeno u paketu od svega 55 jedinica koje će biti kreirane širom sveta.

U srcu AMG GT Track Series modela nalazi se isti bazni četvorolitarski V8 motor duplog turbo punjenja kao i u Black Series modelima, kompletiran sa flet plejn radilicom. Međutim, Mercedes-AMG je svoje novo čudo opremio ubrizgivačem trkačkog goriva i tjuniranom kontrolnom jedinicom, kako bi njihova mašina sada izbacivala 734 ks i 850 Nm obrtnog momenta, što znači da je snaga veća za 14 ks i 50 Nm u poređenju sa Black Series modelima.

Uparen sa ovim jedinicama stiže i novi Hewland HLS šestostepeni sekcvencijalni trkački menjač, sa podesivim diferencijalom i prenosom snage na zadnju osovinu.

Sa druge strane, Mercedes-AMG opremio je Track Series četvorostranim podesivim Bilstein amortizerima, koji poseduju podešavanja za niske i visoke brzine radi odskakanja i kompresije. Automobil takođe poseduje i osamnaestoinčne točkove, motosport čelične kočnice, 12 modova trkačke kontrole vuče i ABC sistem, dok je takođe ugrađen i novi rezervoar od 120 litara.

Oslobođen od svih regulatornih normi koje kače ulično legalne automobile, Mercedes-AMG odradio je svoju magiju na aerodinamici novog autombila. Sada se na njemu nalaze produženi prednji spliter, dodatni otvori za hlađenje na krilima, novi rubovi točkova i mehaničko podesivo zadnje krilo, dizajnirano za proizvodnju veće sile potiska od onog na Black Series liniji. Novi automobili takođe poseduju i velike vazdušne otvore uključene na haubama namenjene dodatnom hlađenju motora i povećanju sile potiska istovremeno.

Enterijer novog modela izgleda kao pravi kokpit trkačkih automobila zahvaljujući visokozateznom čeličnom kavezu, vozačkoj sigurnosnoj ćeliji od ugljeničnih vlakana, sportskim pojasevima sa pet tačaka kopčanja, posebnom upravljaču, BOSCH vozačkoj displej jedinici koju je moguće programirati i naprednom sistemu za prikupljanje podataka.

Mercedes-AMG GT Track Series modeli prodaju se direktno kupcima od strane kompanije i dostupni su po ceni od 369.000 evra. Svi koji požele ovakvu trkačku mašinu dobiće i prateću tehničku podršku HWA AG odeljenja, dok startni komplet rezervnih delova, ventilacioni sistemi kaciga i sedišta, sistem za vodu i sigurnosna ćelija za suvozača predstavljaju sve dostupne opcije. Nemački brend će krenuti sa isporukama svojih novih modela kupcima u drugom kvartalu 2022. godine.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group