Mercedes AMG G63 od pola miliona dolara

Više slika

Više slika

Mercedes-Benz G-Wagen oduvek je bio omiljeni model svim tjunerima, koji su nam predstavili njegove brojne verzije – od onih obmotanim zlatom, pa sve do zlokobnih Brabus varijanti…

Ipak, jedna poljska tjunerska radionica, Carlex Design, razvila je zaista unikatni G-Wagen koji će sasvim sigurno privući izobilje pažnje, gde god da se nađe. Njihova najnovija kreacija dobila je naziv G-Wagen Steampunk Edition i predstavlja AMG G63 model koji je osvežen kožnim enterijerom pravljenim po meri, drvenim podom i bakarnim dizajnerskim elementima, koji mu podaruju steampunk izgled.

Ovaj model ograničenog izdanja je najluđa verzija ultra-luksuznog SUV, sa interesantnom šemom boja, gde je sjajno crna kao idealni kontrast dobila ručno dekorisane bakarne elemente. Glavni detalj ove G-Classe je njegov ručno izrađeni bakarni krov, koji su gravirali juveliri i dizajneri zajedno, pa je tako nastalo gigantsko umetničko delo sa steampunk motivima. Samo 10 primeraka ovog modela će biti kreirano, a svaki od njih će dobiti unikatni krovni dezen.

Pored krova, G-Wagen je dobio i bakarnu navlaku rezervne gume sa steampunk detaljima, uz bakarno obojene točkove koji savršeno prate temu i stvaraju optimalni kontrast crnoj boji. Kako kažu iz Carlex radionice, za svako vozilo je potrebno oko 5.200 sati rada.

Takođe, steampunk tema je nastavljena i u enterijeru vozačke kabine, koja je okarakterisana tamno oker kožom, Alcantara nebom sa steampunk detaljima, drvetom i bakarnim akcentima. Različiti tematski motivi mogu se videti na centralnim naslonima i vratima. Patosnice su kreirane od drveta kestena, pa kabini daju zaista unikatni izlged, dok su svi metalni detalji unutar kabine dobili bakarni tretman.

Svaki od 10 primeraka koje potpisuje Carlex Design dobiće jedinstvenu plaketu sa serijskim brojem unutar kabine. Kako kažu iz radionice, troškovi konverzije dolaze do 350.000 dolara, a u njih nije uključena ni cena AMG G63 modela, koja iznosi 150.000 dolara, što znači da morate biti spremni da date pola miliona, ukoliko želite da jedan od 10 modela bude vaš. Ipak, u cenu je uključena knjiga sa kožnim povezom dekorisana zlatnim amblemima, koja dokumentuje čitav proces konverzije.

Lux Life

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group