Mercedes AMG Black Series u 104 fotografije

Mercedes-AMG skoro je predstavio svoju sasvim novu GT Black seriju, koja je opisana kao najekstremnija, najmoćnija i najskuplja u njihovoj ponudi…

Prateći stope ikoničnih Black Series modela iz prošlosti, koji su konstruisani na bazi SLK, CLK, SL, C63 i SLS, noviteti su dobili fantastična odela inspirisana GT3 i GT4 trkačkim modelima, sa izobiljem karbona, velikim usisnicima, prilagodivom prednjom keceljom i ogromnim zadnjim krilom, koje pomaže u poboljšanju sile potiska. Nemački brend kaže da se na ovaj način može generisati više od 400 kilograma sile potiska pri brzini od 250 kilometara na čas.

Snaga ovog modela potiče od AMG twin-turbo 4.0 litarskog V8 motora, koji je dobio radilicu ravnog nivoa, veći turbo i druga unapređenja, koja su podigla izlaz do 720 konjskih snaga i maksimalni obrtni momenat od 800 Nm.

Kako bi se snašao sa svom tom snagom, Mercedes-AMG je unapredio sedmostepeni automatski prenos sa dualnim kvačilom. Kako saznajemo, novitet može ubrzati od nula do sto kilometara na čas za 3.2 sekunde, dok mu za ubrzanje do 200 na sat treba manje od devet sekundi, uz maksimalnu brzinu od 325 kilometara na čas.

Sa cenom od 243.478 dolara, GT R Pro je već bio poprilično skupocen, ali ga novi GT Black Series čini skoro pa pristupačnim – početna cena ovog noviteta iznosi 433.062 dolara. Predlažemo vam da se udobno smestite, pogledate snimak  i galeriju  i otkrijete svu lepotu ovog noviteta.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group