Mercedes A klasa startuje sa prodajom širom Evrope

Više slika

Više slika

Nova generacija Mercedes-Benz A klase startuje sa prodajom na britanskom i nemačkom tržištu, a isporuke prvih modela počinju krajem maja...

Ponuđena u tri nivoa, linija poseduje serije nazvane SE, Sport i AMG Line, dolazi sa izborom između tri motora, a kompakt nosi startnu cenu od 25.800 funti u Britaniji i 30.232 evra na domaćem, nemačkom tržitšu.

Standardna oprema uključuje sedmoinčne ekrane koji formiraju MBUX informativno zabavni sistem, glasovne kontrole, DAB radio, delimično kožne postave, šesnaestoinčne aluminijumske felne, start bez ključa, aktivno održavanje trake i asistenciju ograničenja brzine, između ostalog.

Sport opseg u ponudu dodaje sedamnaestoinčne felne, različite postave i automatsku klimatsku kontrolu, dok AMG Line paket poseduje točkove za inč veće, specijalne eksterijerne dodatnke, trokraki upravljač, artiko i dinamika postave od mikrovlakana.

Svi kupci koji nisu previše zadovoljni standardnom opremom, mogu izabrati između nekoliko posebnih opcionih paketa, koji uključuju centralne ekrane osetljive na dodir od 10,25 inča, koji su deo Executive ponude i dodaju oko 1.560 evra na ukupnu cenu, zajedno sa grejačima u prednjim sedištima, aktivnom asistencijom prilikom parkiranja sa parktronik mogućnostima i elektronskim sklapanjem prednjih retrovizora.

Premijum linija dodaje digitalnu instrument tablu od 10,25 inča, ambijentalno svetlo u 64 boje, osvetljenje u vratima, bolje ozvučenje i ostale ekskluzivne komponente po dodatnoj ceni od 2.693 evra. Tu je takođe i Premium Plus paket, koji u ponudu unosi memorijske funkcije prednjih sedišta, panoramski krov i multi-LED farove sa adaptivnom kontrolom dugih svetala.

Satelitska navigacija i prepoznavanje znakova, predstavljaju deo naprednog Navigation paketa, koji je dostupan jedino u Executive, Premium ili Premium varijantama, sa dodatnom cenom od 556 evra.

Snagu nove generacije A klase predstavljaće ovi dizel motor zapremine 1,5 litara, kreiran u pogonima kompanije Renault i poznat kao dCi u njenim vozilima, a stvaraće 115 ks i 260 Nm obrtnog momenta. Ove brojke omogućene su u 180d varijantama, kojima je potrebno 10,5 sekundi kako bi dostigli stotku iz mesta i ubrzali do maksimalnih 200 km/h

A200 koristi benzinski motor zapremine 1,4 litre, dobar za 161 ks i 250 Nm obrtnog momenta, dok će A250 linija na trapu dobiti 221 ks i 350 Nm obrtnog momenta iz svojih dvolitarskih benzinaca. Poslednjepomenuti autmobil ubrzava do stotke iz mesta za 6,2 sekunde i dostiže maskimalnu, elektronski limitiranu brzinu od 250 km/h.

Svi motori su upareni sa sedmostepenim automatskim menjačima u Velikoj Britaniji, ali u Nemačkoj, Mercedes nudi šestostepene manualne transmisije u A200 modelima, ulaznog dela.

Konačno kao što je Mercedes navikao svoje klijente, dostupan je i Edition 1 model takođe, a ostaće na tržištu oko godinu dana nakon prvog pojavljivanja. Ova posebna edicija koštaće dodatnih 7.021 evra u Nemačkoj, posedovaće različite akcentne boje, sportska sedišta i ostale karakteristike. Edition 1 modeli biće dostupni sa svim motornim opcijama.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group