McLarren Senna model prodat za 1.45 miliona dolara

Više slika

Više slika

Sa ukupnom proizvodnjom od 500 primeraka, veoma je teško dočepati se McLaren Senna modela...

Posebno je teško zbog činjenice da je ovaj superautomobil odavno rasprodat, a da je jedan od njih skoro nestao u vatri. Ipak, postoji način da se dođe do ovako retkih egzotika, a to su naravno aukcije. Pre izvesnog vremena, Barrett-Jackson aukcija je ponudila upravo jednog McLaren Sennu svojim vernim fanovima, tokom 48.aukcije održane u Skotsdejlu.

Sa šasijom koja nosi broj 005, ovo je jedan od prvih automobila koje je McLaren napravio, a jedan do veoma retkih finiširan interesantnom Amethyst Black nijansom. S obzirom na to da je vožen samo 452 kilometra, ne moramo ni naglašavati da je ova zver sa 789 konjskih snaga u besprekornom stanju i da izgleda kao nova.

McLaren Senna je i dalje relativno novi automobil, tako da nema mnogo modela koji su na prodaju, posebno zbog činjenice da je proizvodnja jako ograničena. Uzimajući u obzir ekskluzivnost ovog modela, bilo je veoma interesantno videti koliko su fanovi dubokih džepova bili raspoloženi da potroše na ovu mašinu. Nismo bili iznenađeni činjenicom da je ovaj model prevazišao originalno početnu cenu od oko milion dolara.

Moramo takođe imati na umu da McLaren proizvodi i hardcore verziju trkačkog Senna modela, razvijajući GTR. Rezervisan samo za trkačku stazu i ograničen na sedamdeset pet primeraka, koji su, razume se, već prodati, Senna GTR će biti još moćniji, a imaće 813 konjskih snaga.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group