McLaren Speedtail ostvaruje brzinu od 403 km/h

McLaren je testirao svoj prototip i dokazao koliko je brz...

Test vozač, Keni Brak,imao je zadatak da testira novi Speedtail model.On je sa automobilom otišao na pistu za lansiranje Spejs šatlova gde je nekoliko sati vozio novi Speedtail model. On je uspeo da 30 puta dostigne maksimalnu brzinu od 403km/h i da dokaže da se McLaren ne šali kada su u pitanju brzinski rekordi.

Za ovu neverovatnu munjevitu brzinu odgovaran je hibridni agregat koji prozivodi 1036 konjskih snaga, što je rekordna snaga kada se priča o ovom tipu agregata.

Speedtail je prelepo dizajniran, vrlo je aerodinamičan i poseduje agresivnu i sportsku liniju koja jasno govori da se ovde radi o vozilu koje će da obara brzinske rekorde. Svaki deo karoserije ovog vozila napravljen je od karbonskih vlakana, što znači da je ovaj auto neverovatno lagan, ali istovremeno i super izdržljiv, što mu omogućava da se bezbedno kreće visokim brzinama.

Keni je rekao da se auto vozi odlično i da je neverovatno stabilan pri munjevitim brzinama, što pruža osećaj sigurnosti, ali i kontrole.

Očekuje se da će McLaren Speedtail biti u prodajii 2020. godine.

Foto:Carscoops

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group