McLaren Solus GT - ultimativni trkački hiperautomobil

Više slika

Više slika

Britanski brend McLaren predstavio je potpuno novi Solus GT model, jednosed hiperautombil koji je rođen u svetu virtualnog trkanja i sada potpuno prenešen u stvarnost...

Sa cenom nešto nižom od tri miliona evra i ograničenom proizvodnjom od svega dvadeset i pet jedinica, ovaj brutalni jednosed dizajniran je specijalno za trkačku stazu i pruža iskustvo najbliže vožnji Formula 1 bolida kome običan smrtnik ikada može prići.

Prvobitno realizovan kao koncept Vision Gran Turismo projekta, radikalna mašina stiže sa kupolom kokpita u stilu aviona, rol barovima nalik halo sistemu na bolidima i zatvorenim enterijerom kokpita kome je omogućen pristup putem dramatične klizeće staklene kupole.

Kreiran sa veoma snažnom jednodelnom karoserijom od ugljeničnih vlakana, svaki McLaren Solus GT model dolazi sa težinom manjom od jedne tone i 5,2 litara velikim V10 agregatom unutrašnjeg sagorevanja, zaduženim za stvaranje 828 kks i 1.200 kilograma potiska i dostizanje stotke iz mesta za svega 2,5 sekundi.

Unutar kokpita vozači su okruženi zakrivljenim vetrobranskim staklom od 180 stepeni i za njihovu dobrodošlicu zadužen je upravljač inspirisan Formula 1 šampionatom, dok britanski brend nudi opciju personalizacije trkačkih sedišta za svakog kupca ponaosob.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group