McLaren predstavlja svoj najmoćniji kabriolet do sada

McLaren je konačno predstavio svoj najmoćniji superautomobil otvorenog krova ikada…

U pitanju je McLaren 765LT Spider, zasnovan na neverovatno brzom 765LT modelu. Spider verzija prati istu, ogoljenu, trkački fokusiranu formulu kupea, dok je jedina razlika predstavljena u formi jednodelnog kabrio krova od karbona, koji se može podići ili spustiti za 11 sekundi i njime se može upravljati do brzine od 50 kilometara na čas. I dok kabrio krov nudi neograničeni prostor i pristup simfoniji V8 jedinice, njegova cena iznosi 54 kilograma dodatne težine. Ipak, ovaj model težak je samo 1530 kilograma, odnosno 88 kilograma manje od 720S Spider opcije.

Kada se radi o dizajnu, 765LT Spider izgleda gotovo identično kao kupe opcija, posebno kada je krov spušten. McLaren kaže da kabrio model ima istovetni nivo strukturalne rigidnosti i aerodinamičnih performansi kao kupe. Trkački fokusirani superautomobil dobio je sistem vešanja po meri, zajedno sa livenim točkovima sa deset krakova koji su dobili Pirelli P Zero Trofeo R gume, većim kočnicama i titanijumskim izduvnim sistemom sa četiri masivne cevi iza.

Ispod haube, nalazi se McLarenov pouzdani 4.0 litarski twin-turob V8 motor koji izbacuje 765 konjskih snaga, a koji je uparen sa sedmostepenim prenosim dualnog kvačila, koji svu snagu šalje prema zadnjoj osovini. McLaren tvrdi da 765LT Spider može ubrzati od nula do sto kilometara na čas za samo 2.8 sekunde, dok mu je maksimalna brzina 330 kilometara na čas. Kabrio superautomobil četvrt milje prelazi za samo deset sekundi.

“Razvil ismo 765LT spider kao beskompromisni automobil, koji je uzbudljiv i pouzdan kao kupe, sa svim vezana, konekcijama i bliskošću, uz dodatak uživanja u pod vedrim nebom, praćen simfonijom našeg motora”, izjavio je Džejms Vorner, glavni inžinjer McLaren brenda.

Kako saznajemo, McLaren će proizvesti 765 primeraka ovog modela, čija će cena biti 382.500 dolara.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group