McLaren pokazao aerodinamiku novog Elva modela

Svi su se pitali da li će Elva morati da se vozi sa kacigom, jer nema prednje vetrobransko staklo, a McLaren je odgovor dao u vidu video prezentacije...

McLaren automobili su oduvek važili za vozila koja su superbrza i koja poseduju futurističan i sportski dizajn sa naprednom aerodinamikom. Postali su sinonim za sportske hiperautomobile i svi ljutelji automobilizma sigurno znaju za McLaren modele koji obaraju rekorde i postavljaju granice budučih vozila.

Ovoga puta, na tržište stiže prelepi Elva model koji dolazi u kabriolet verziji i koji ispod svoje haube skriva 4.0 litarski V8 motor koji proizovodi 804 konjskih snaga i obrtni momenat od 800 Nm.McLaren tvrdi da Elva postiže brzinu od 0 do 100 km/h za 3 sekunde, dok brzinu od 0 do 200 km/6 postiže za munjevitih 6.7 sekundi, što ga čini bržim od Senna modela.

Kao i uvek, dizajn automobila je fenomenalan i poseduje sve karakteristike koje smo na početku naveli i koje svaki McLaren automobil ima, a to su fantastična robusna i aerodinamična karoserija, moderan dizajn i sportski enterijer koji čini da se osećate kao u trkačkom automobilu.

Međutim, ono što su svi primetili jeste da Elva nema prednju šoferšajbnu, pa su mnogi pomisli da ovaj auto neće moći da se vozi. McLaren je rekao da Elva ima naprednu aerodinamiku koja je tako kreirana da usmerava vazduh preko mesta za sedenje, tako da u kabini nema ni malo vetra koji može smetati vozaču i suvozaču.

McLaren je zvanično objavio i video klip koji to pokazuje, pa pogledajte ako vas zanima kako vazduh izbegava vozačku kabinu bez šoferšajbne:

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group