McLaren najavio Artura hibridni automobil

Ovo će biti prvi hibrid visokih performansi koji je potekao od poznatog automobilskog brenda...

Zasnovan na McLarenu P1 iz 2012. godine i novijem Speedtail Hyper-GT modelu, novi Artura HPH sistem kombinuje lagani benzinski motor sa dva turbopunjača i V6 motorom kako bi se postigle slične performanse kao kod V8 modela, uz dodatnu prednost „zelene“ tehnologije i poboljšanog odziva obrtnog momenta pri malim brzinama. Kada nisu potrebne ekstremne performanse, Artura takođe može da radi samo na električnu energiju da bi dodatno smanjio emisije i postao potpuno „čisto“ vozilo.

„Svi elementi Arture su potpuno novi - od arhitekture platforme i svakog dela hibridnog pogonskog sklopa visokih performansi do spoljne karoserije, unutrašnjosti i najsavremenijeg interfejsa za vozača - ali ova tehnologija se oslanja na decenije McLarenovog iskustva“, kaže izvršni direktor kompanije McLaren, Majk Flevit.

Trenutno nema informacija o cenama niti kada će tačno novi hibrid stići, ali je jasno da će on biti novi korak za McLaren kompaniju i da će omogućiti da se ova kompanija pripremi za potpuno izbacivanje benzinskih agregata.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group