McLaren 765LT - zver stvorena za trkačku stazu

Više slika

Više slika

Objavljen ranije ove godine, potpuno novi 765LT je McLaren-ov najekstremniji Longtail model, lakši i još snažniji od već impresivnog  720S modela. Ovde je reč  o egzotičnom sportskom automobilu fokusiranom na trkačku stazu koji poseduje masivni turbo V8 motor sa 755 KS zarobljenih ispod haube.

McLaren 765LT može se pohvaliti neverovatnim aerodinamičkim paketom od karbonskih vlakana. Nadogradnje uključuju agresivniji prednji i zadnji branik, produženi prednji razdelnik, redizajnirane bočne sajtne, veliki difuzor pozadi i aktivno zadnje krilo Longtail s funkcijom vazdušnog kočenja.

Jedinstveno zadnje krilo automobila ima još jednu funkciju, vrši izvlačenje vrućeg vazduha iz ležišta motora kako bi se motor ohladio. Pored svih ovih nadogradnji 765LT se može pohvaliti i karakterističnim ručicama na vratima i novim setom ultra lakih, 10-krakih, kovanih alu-felni, sa titanskim vijcima i Pirelli P Zero Trofeo R gumama.

Redizajniranai zadnji kraj dolazi sa velikim otvorima i potpuno novim izduvnim sistemom od titanijuma, koji je 40% lakši od standardnog izduvnog sistema i nudi fenomenalni i gromoglasni zvuk.

U unutrašnjosti kokpita, veći fokus usmeren je ka performansama. Unutra se nalaze trkačka sedišta sa zaštitnim karbonskim vlaknima koja su 18 kg lakša od sportskih sedišta iz modela 720S. Ne očekujte da se  u ovom sportskom automobilu nalazi klima uređaj ili pristojan audio sistem, jer su svi uklonjeni kako bi se maksimalno smanjila težina. Zbog toga su čak i otvori za skladištenje na vratima zamenjeni laganim mrežama.

765LT takođe dolazi sa podom od ugljeničnih vlakana, 8-inčnim sistemom za zabavu, Alcantara presvlakom i super cool dvostrukim ostakljenim panelima koji pružaju pogled na moćni V8 motor automobila. Budući kupci imaće širok spektar opcija za prilagođavanje ove zveri, uključujući i osam "McLaren" boja.

Kada je u pitanju motor, tvin turbo 4,0-litarski V8 je nadograđen sa kovanim aluminijskim klipovima, dodatnom pumpom za gorivo, redizajniranom pumpom za ulje i podešenim sistemom za upravljanje. Kao rezultat, motor sada proizvodi 755 KS i 799 Nm obrtnog momenta, što je za 45 KS i 30 Nm više od 720S modela. Ali to nije sve.

U pogledu performansi, novi McLaren 765LT može ubrzati od 0-100 km / h za samo 2,7 sekundi, a ubrzanje od 0-200 km / h traje samo 7,2 sekunde. Ovaj super automobil takođe pređe četvrt milje za manje od 10 sekundi i može da dostigne maksimlanu brzinu od 330 km / h.

Kada se sve uzme u obzir, McLaren 765LT je „najuspešniji i najuzbudljiviji LT model“ koji je McLaren ikada proizveo. Ovaj sportski automobil proizvodiće se u ograničenoj seriji od samo 765 jedinica, a prve isporuke trebalo bi početi u septembru. Cena još uvek nije poznata.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group