McLaren 720S dolazi sa 698 ks

Više slika

Više slika

Na pravoj liniji, novi McLaren 720S samo je za nekoliko nijansi sporiji od moćnog P1 hiperautomobila i sudeći prema tome, definitivno je brži od nekoliko trkačkih automobila, daleko moćniji i suptilniji od svog blizanca.

Kako je ovo moguće? Kao prvo, 720S koristi sve prednosti novog četvorostepenog twin-turbocharge V8 motora koji modelu isporučuje 710 ks. Takođe, ovaj model je lakši za 250 kg od P1. Štaviše, čini se da je proizvođač automobila ostao prilično konzervativan po pitanju snage svog superautomobila.

Fabrički 720S nedavno je dobio dyno varijantu, koja u tri modela isporučuje neverovatnih 694 ks, 696 ks i 698 ls na zadnje točkove. Vrhunac obrtaja iznosi 760 Nm.

Uzimajući u obzir gubitak od 15% na zadnjem delu superautomobila, ovo može značiti da novi McLaren zapravo proizvodi 800 ks na vrhuncu snage, što je više čak i od Ferrari 812 Superfast modela.

Što je još važnije, nikakve dodatne specifikacije nisu pružene od strane Boost Addict kompanije o delu procesa u kome se testovi dyno mašina nalaze, ali ipak, već sada postaje očigledno da britanski brend ljubomorno održava moćne cifre performansi.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group