Mazda vraća rotacione motore

Više slika

Više slika

Kompanija Mazda nas je ostavila da se pitamo o budućnosti rotacionih motora tokom poslednje dve godine, naizmenično odstupajući i vraćajući se planiranju budućnosti ovog pogonskog sklopa.

Na martovskom sajmu automobila u Ženevi, proizvođač je naglasio da bi mogao lansirati liniju električnih modela vozila sa rotacionim motorima, koji će biti obnovljeni i praćeni jesenjom publikacijom oficijalnog magazina kompanije Mazda, Zoom - Zoom.

Prema poslednjim informacijama, Mazda naglašava da će rotacioni motor postati centralna tačka i definitivno, po svom povratku, pronaći svoje mesto u novom modelu, a ponašaće se kao produžetak opsega, ili će jednostavno biti prilagođen kako bi funkcionisao na hidrogenskom pogonu.

"Rotacioni motor možda zaista stoji na pragu povratka. Kao primarni izvor energije, ovaj motor može varirati u broju obrtaja i njihovom padu prilikom većih opterećenja, ali pri konstantnim i optimalnim rotacijama motora u minuti, koji se mogu videti kod generatora, ova mašina postaje idealna", stajalo je u jednom članku.

"Ne predstavlja čudo što Mazda eksperimetntiše sa upotrebom ovih predivnih malih motora, koji poseduju jednu trećinu veličine konvencijalnog benzinskog ili dizel motora, bilo kao glavnim snabdevačima ili proširenjem opsega. Postoje i druge buduće mogućnosti, a rotacioni motori se mogu oslanjati na hidrogen koji je jedan od najzastupljenijih elemenata u univerzumu. Hidrogen je veoma čist i proizvodi samo vodenu paru."

Kompanija nastavlja da održava karte blizu svojih grudi, čak i pored poslednjih komentara koji ističu očigledne pokušaje izgranje ovih jedinica u skorijoj budućnosti. Određeni izvori naglašavaju da se prikupljaju globalni zahtevi za rotacionim motorima i da će kompanija Mazda otkriti svoje planove u skorijoj budućnosti.

N.Đ:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group