Mazda ukida proizvodnju CX-3 modela za evropsko tržište

Mazda CX-3 linija zvanično izlazi iz proizvodnje u evropskom opsegu japanske kompanije do kraja ove godine...

Sabkompakt krosover, prvi put predstavljen na našem tržištu 2014. godine, baziran je na istoj platformi kao i Mazda 2 serija i prvi put je osvežen tokom 2018. Sada je kompanija Mazda najavila prekid njegove proizvodnje, zaključno sa krajem tekuće godine.

Dodatno, Šimon Soltišik, menadžer za odnose sa javnošću Mazda Poland, izjavio je Auto Catalog magazinu: "Prestajemo sa preuzimanjem porudžbina Mazda CX-3 modela, dok će poslednja jedinica za evropsko tržište biti proizvedena u decembru".

Prekid proizvodnje Mazda CX-3 linije i njeno ukidanje sa evropskog tržišta neće ostaviti rupu u ospegu japanskog proizvođača, jer će on njenu ponudu nastaviti na drugim tržištima, kao što su australijsko i japansko, gde ujedno dobijaju i nove varijante nazvane Super Edgy.

Za sada ostaje potpuno nejasno da li Mazda planira predtavljanje nove generacije CX-3 varijanti u bliskoj budućnosti ili će se oslanjati na CX-30 modele kako bi zadržali ovaj deo tržišnog kolača. Ukoliko redizajnirana i rebrendirana Yaris varijanta namenjena Evropi zameni potpuno Mazda2 liniju, onda za kompaniju Mazda kreiranje nove platforme za B segment ima potpunog finansijskog smisla.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group