Mazda NX5 ND - nove fotke

Više slika

Više slika

Nema mnogo toga što možemo da napišemo o poslednjem modelu iz Mazde, a da već nije napisano. U pitanju je verovatno najpopularniji roadster model na svetu, Mazda MX-5...

 

Prvi modeli su stigli u Evropu i Mazda je jedan od najpopularnijih brednova na ovogodišnjem Goodwood Festival of Speed, a novi japanski roadster izlgeda da je sposoban da lako poveća bazu fanova ovog modela. 

ND verzija je 100kg lakša i kompaktnija od prethodnog modela sa 105mm u ukupnoj dužini, dok je osnova kraća za 15mm. Mazda kaže da ova generacija ima najniži centar gravitacije od kada je izašao originalni model. 

Osnovni model je 1.5 SkyActive G-unit sa 129ks, doke je 2.0 verzije tu sa 158ks. Obe verzije su u ponudi sa šestostepnim manuelnim menjačem, dok 2.0 verzija dolazi opciono i sa Sport Spec, koji obuhvata Blistein amortizere, ograničen diferencijal, 17oinčne felne i retrovizore obojene u boju automobila. 

O.R:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group