Mazda nas oduševljava novim tizerom svog CX-60 modela

Slavni brend Mazda uporno tizira svoj novi CX-60 model pre njegovog zvaničnog debija 8.marta, a najnoviji video nam otkriva profil ovog SUV automobila, prateći prethodne najave koje su nam prikazale njegov prednji deo i minimalistički enterijer…

CX-60 deluje kao da poseduje dimenzije slične skoro osveženom CX-5 modelu, koji će i dalje biti u prodaji zajedno sa novijim modelima. Za razliku od FWD-baziranog CX-5, CX-60 će doći sa prednje montiranim motorom, RWD baziranom platformom, zajedno sa senzualnijim proporcijama sa dužom haubom. Takođe možemo videte više detalja uključujući sportsku liniju prozora, LED farove sa vertikalnim usisnicima na prednjem braniku, stranice i mnogo izraženiji prelaz zadnjeg dela, koji su potvrdili sve informacije koje smo dobili od špijunskih fotografija i materijala koji su procureli.

Iz Mazda brenda tvrde da je najnovija evolucija Kodo dizajnerskog jezika inspirisana japanskom estetikom i principom “manje je više”, dok je koncept “Ma”, opisan kao “spokoj i dostojanstvena lepota praznog prostora”. Kada se radi o profile ovog modela, dizajneri su bili inspirisani japanskom kaligrafijom, dok nove i reflektivne bele nijanse akcentuju predivno oblikovane linije automobila.

Kompanija je potvrdila da će CX-60 biti predstavljen sa 2.5 litarskim PHEV pogonskim sklopom koji će proizvoditi preko 300 konjskih snaga, odnosno 221 kW, dok će u budućnosti biti ponuđen sa novim Skyactiv-X benzinskim i Skyactive-D dizel motorima, koji će sadržati i blage hibridne sisteme od 48V. Slični opseg se očekuje i u predstojećem sedmosedu CX-80 koji će biti predstavljen u Evropi i Japanu.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group