Mazda izbacuje najnoviju CX-90 liniju modela

Više slika

Više slika

Kompanija Mazda otkrila je 2024 CX-90 model koji će biti predstavljen nešto kasnije ove godine...

Ovaj model je originalno najavljen 2021. godine i predsednik kompanije Mazda izjavio je da će novi krosover stići kao model sa dva reda, postavljen na istu platformu kao i CX-90.

Kao što ime sugeriše, model će biti smešten iznad CX-50 i efektivno će služiti kao naslednik CX7 modela čija se proizvodnja završila pre više od jedne decenije. Motorne opcije će se prebaciti sa CX-90 modela, što znači da će nova linija stići sa turbo 3,3 litara velikim inlajn šestocilindrašima i srednjom hibridnom tehnologijom, 340 ks i 500 Nm obrtnog momenta.

Krosover bi trebalo da ponudi priključni hibridni pogonski sklop koji se sastoji od 2,5 litara velikog četvorocilindraša, električnog motora i 17,8 kWh snažnog baterijskog pakovanja. Ovakva postavka CX-90 priključnim hibridnim modelima pružiće kombinovanu izlaznu snagu od 323 ks i 500 Nm obrtnog momenta.

Kako Car & Driver prenosi, novi krosover će koštati oko 38.000 dolara i to će ga učiniti za deset hiljada skupljim od ulazne varijante CX-50. Međutim, CX-50 2.5 Turbo startuje sa 37.150 dolara, tako da ova glasina o startnoj ceni neće biti preterano loša ukoliko bude istinita jer je CX-70 dosta veći i moćniji model. Ova linija bi trebalo da se bori na tržištu sa modelima kao što su Chevrolet Blazer, Honda Passport, Toyota Venza i Jeep Grand Cherokee sa dva reda sedišta.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group