Mazda CX-30 dobija turbo verziju

Više slika

Više slika

Ovaj novi model stvara snagu od 250 KS...

Nova Mazda 3 dobila je novi 2,5-litarski četvorocilindrični motor sa turbo punjenjem i kompanija je sada potvrdila  da će isti agregat biti dostupan i na krosoveru CX-30.

Motor proizvodi 250 KS i 433 Nm obrtnog momenta sa premium gorivom, ali ta brojka pada na 227 KS 420 Nm sa redovnim gorivom, ali i to je odličan rezultat. Motor će biti povezan sa šestostepenim automatskim menjačem, a Mazda je potvrdila da će pogon na svim točkovima biti standardni.

CX-30 Turbo odlikuje se sjajnim crnim ogledalima i 18-inčnim alu felnama sa crnom završnom obradom. Model takođe ima nešto veće vrhove izduvnih gasova i turbo oznake na vratima prtljažnika.

Mazda je rekla da kupci mogu očekivati elegantan enterijer sa hromiranim naglascima, retrovizor sa automatskim zatamnjivanjem bez okvira i 8,8-inčni sistem za zabavu. Vozači će takođe naći Bose audio sistem sa 12 zvučnika, višenamenski upravljač i crnu gornju kontrolnu tablu.

CX-30 Turbo biće u ponudi sa asortimanom sigurnosnih karakteristika i-Activsense, uključujući prilagodljivi sistem prednjeg osvetljenja, tehnologiju prepoznavanja saobraćajnih znakova i kameru  od 360 °. Tu će biti i podrška za kočenje Smart City i pomoć pri zastoju u saobraćaju.

Cene ostaju nepotvrđene, ali model će verovatno biti skuplji od Mazde3 Turbo koja počinje sa cenom od  29.900 USD.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group