Mazda 3 crossover se sprema

Vođstvo Mazde navodno razmišlja o davanju zelenog svetla za razvoj i proizvodnju kompaktnog SUV/crossovera koji bi se bazirao na modelu Mazda3.


Ranije smo mogli da čujemo glasine o tome da bi se manji crossover, koji bi se u Mazdinoj ponudi smestio ispod CX-5 i nosio oznaku CX-3, bazirao na modelu Mazda2, ali izgleda da ipak neće biti tako. 

Kao što smo već rekli, ni projekat baziran na modelu 3 još uvek nije dobio zeleno svetlo za početak. Barem ako je verovati insajderima koji su poručili da se za sada ta opcija samo razmatra. 

Sa druge strane lansiranje manjeg crossovera bi bio u potpunosti razumljiv potez sa obzirom na tržišne trendove i činjenicu da je konkurencija u tom segmentu već poprilično narasla, a i dalje će rasti, što znači da većina proizvođača, ako ne i svi, veruje u isplativost lansiranja i proizvodnje takvih automobila.

Ako dođe do realizacije ovog automobila gotovo sigurno će se raditi o modelu sa pogonom na sva četiri točka, dok će motori manje više biti gotovo u celosti preneti iz Mazde3. Što se dizajna tiče najbolji pokazatelj budućeg izgleda ovog eventualnog modela je koncept Minagi (na slikama) predstavljen na ženevskom auto salonu.

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group