Maybach S 600 Guard

Mercedes je odlučio da napravi automobil koji će pružiti maksimalno uživanje, ali i zaštitu...


Opasnost od atentata je danas neverovatno velika, pa svetski državnici traže posebne automobile koji će ih zaštititi od iznenadnih napada. Blindirana kola su već godinama aktuelna i predstavljaju glavnu zaštitu predsednika i ostalnih državnika. Mercedes je poznat po svojim luksuznim, ali i blindiranim državničkim automobilima koji se koriste širom sveta.

Ovoga puta, Mercedes je hteo da napravi automobil koji će biti najizdržljiviji do sada i koji će moći da podnese ozbiljne napade. Tako je rođen Mercedes-Maybach S 600 Guard.

Ovaj autombil je prvi koji je dobio VR10 ocenu za zaštitu. To znači da ova Mečka ima otpornost da odbije metkove velikog kalibra, a čak ni ekspolozije nisu dovoljne da je unište. Slobodno možemo reći da je ovaj automobil pravi terminator.

Iako je prvobitna svrha ovog automobila da pruži ekstremnu zaštitu i sigurnost, korisnici ovog auta će moći da uživaju u prepoznatljivom Mercedes luksuzu, a to su udobna kožna sedišta, sjajno ozvučenje i flaša šampanjca koja se nalazi u kabini.

Cena ovog blindiranog automobila još uvek nije poznata, ali se pretpostavlja da će biti u rangu od oko pola miliona dolara.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group