Maxus V70 stiže na kinesko tržište kao rival Ford Transit Custom modela

Kompanija Maxus, koja se nalazi u vlasništvu SAIC grupacije, predstavila je novi kombi nazvan V70, koji će stići na kinesko tržište početkom sledeće godine...

Dizel modeli bazirani su na novoj platformi i slični su po pitanju veličine modelima kao što su Ford Transit Custom, VW Transporter i Citroen Spacetourer. Nova V70 linija kineskog proizvođača daleko je modernija od svih drugih ponuda koje stižu od strane brenda Maxus.

Prepoznatljive stilske karakteristike novog modela predstavljaju usisnici vazduha na prednjem braniku koji preuzima ulogu maske hladnjaka. Sa strane moguće je videti da novi kombiji stižu sa matrix LED farovima, dodatnim jedinicama na donjim delovima branika i vertikalno postavljenim štopaljkama koje su spojene LED trakom smeštenom iznad zadnjeg vetrobranskog stakla.

Novi model meri 4.998 mm u dužini, 2.030 mm u širini i 2.035 mm u visini, sa međuosovinskim rastojanjem od tri metra. Ovo ga čini nešto dužim od prethodne generacije Ford Transit Custom modela, ali kraćim od Hyundai Staria linije. Kineski mediji prenose da će Maxus V70 biti dostupan sa različitim visinama krova i međuosovinskim rastojanjima, sa opcijama personalizacije koje uključuju dvotonske tretmane belim nijansama za gornje delove karoserije i velikim Maxus V70 slovima na profilnim stranama.

Baš kao i svi rivalski modeli, Maxus V70 poseduje klizeća vrata za zadnji deo putničke kabine i vrata prtljažnog prostora iz dva dela. Uprkos malom obimu točkova, novi model ima izdašno rastojanje od zemlje, tako da je kompanija Maxus opremila V70 i bočnim gazištima. Unutar putničke kabine ima mesta za petoro, šestoro ili devetoro putnika, u zavisnosti od konfiguracije modela. Maxus nije predstavio fotografije kontrolne table, ali novi kombi može biti opremljen informativno-zabavnim sistemom sa ekranima osetljivim na dodir, nalik tablet modelima, bluetooh ključem, grejačima u prednjim sedištima i u volanu.

Nova linija Maxus V70 modela stiže sa dvolitarskim dizel motorom dobrim za 125 ks, ekskluzivno matiranim na devetostepenu automatsku transmisiju, omogućujući kombijima maksimalnu brzinu od 156 km/h. Kako Car News China prenosi, Maxus svoja vozila prodaje u više od 70 zemalja, što znači da će nakon što bude zvanično predstavljen sledeće godine, Maxus V70 najverovatnije biti izvožen i na brojna druga tržišta izvan matičnog.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group