Mask platio milion dolara za auto koji vredi 100 dolara

Više slika

Više slika

Reč je o podvodnom automobilu koji se prvi put pojavio u Džejms Bond filmu... 

Stilizovanje Cybertruck modela koje prkosi mašti, navelo nas je da se zapitamo šta je inspirisalo njegov nastanak, dok su mnogi verovali da je model inspirisan DeLoreanom koji je Marti Mek Flaj vozio u čuvenim sci-fi filmu, Povratak u Budućnost. Ipak, Elon Mask je na svom Twitter nalogu objasnio da je drugi model, koji je takođe bio zvezda jednog slavnog filma bio inspiracija za ovaj opaki dizajn.

U pitanju je 1976 Lotus Esprit sportski model, iz filma o Džejms Bondu, The Spy Who Loved Me. Sportski model je bio deo jednog od najpopularnijih filmskih poduhvata ikada. U filmu, u kom Rodžer Mur igra slavnog Agenta 007, Esprit se transformiše iz automobila u sasvim funkcionalnu podmornicu koja ispaljuje projectile pod vodom. Ipak, pravi automobil koji je korišćen za snimanje ima zaista interesantnu priču iza sebe, poput filmskih sekvenci u kojima se našao.

1989.godine, par sa Long Ajlenda u Njujorku kupio je neimenovanu skladišnu jedinicu tokom slepe aukcije, koja je kako se ispostavilo bila najveće iznenađenje njihovog života. Skriven ispod stare ćebadi, bio je jedan od samo osam 1976 Lotus Esprit sportskih automobila, koji su korišćeni tokom snimanja Bond filma.

Upravo ovaj automobil korišćen je za snimanje podvodnih sekvenci. Par je kozmetički restaurirao automobil i zadržao ga naredne dve decenije, tokom kojih je on bio deo nekoliko izložbi. Ikonični filmski rekvizit je stavljen na prodaju 2013.godine, i prodat je po ceni od milion dolara nepoznatom kupcu.

Pogodite ko je bio misteriozni kupac? Ni manje ni više, nego Elon Mask. “Bilo je neverovatno gledati filmove o Džejms Bondu kao klinac u Južnoj Africi, posebno scenu kada je on u The Spy Who Loved Me odvezao svoj Lotus Esprit preko pristaništa, pritisnuo dugme i transformisao ga u podmornicu”, izjavio je Mask.

Lux Life

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group