Maserati najavio novi Gran Turismo model

Tokom predstavljanja novog MC20 modela, objavljena je najavna slika Maseratija Gran Turismo za 2021. godinu.

Maserati planira da lansira 13 novih modela do kraja 2024. godine, a novi Gran Turismo će pratiti MC20 kao jedan od prvih novih modela koji će biti lansirani u okviru novog plana proširenja.

Poznato je malo detalja o novom Gran Turismu, ali ova najavna slika ukazuje na to da će imati sličan oblik kao stari model. S tim u vezi, možemo videti redizajnirane farove i zadnja svetla naizgled inspirisana onima na MC20 modelu.

Proizvodnja prve generacije Gran Turisma završena je krajem prošle godine nakon 12 godina. U ovoj ranoj fazi poznato je malo detalja o novom modelu. Međutim, Maserati je potvrdio da će svi njegovi budući modeli biti dostupni sa potpuno električnim varijantama što znači da će Gran Turismo imati nultu emisiju štetnih gasova id a će biti „zeleni“.

Ostaje nejasno koje će opcije motora sa unutrašnjim sagorevanjem biti dostupne. Maserati će takođe objaviti novi Gran Cabrio model zasnovan na redizajniranom Grand Toureru koji je nedavno predstavljen.

Gran Turismo druge generacije nije jedini novi model koji je Maserati potvrdio na predstavljanju MC20. Džip nazvan Grecale takođe se razvija i biće u ponudi pored Levantea u porodici Maserati. Zasnivaće se na istoj Giorgio platformi kao i Alfa Romeo Stelvio, a ime je dobio po istočnom vetru u zapadnom Sredozemnom moru u južnoj Francuskoj.

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group