Maserati Levante odložen, sprema se Alfieri?

Meseratijev proizvodni SUV koji bi trebao da nosi naziv Levante, a bazira se na konceptnom modelu Kubang, je trebao krajem ove godine da uđe u serijsku proizvodnju, ali Fiatov šef Sergio Marchionne je izjavio da je to odloženo do 2015...


Konkretnije, Marchionne je u intervjuu Reutersu izjavio da se pogoni u Mirafioriju pripremaju za proizvodnju Levantea i da bi prvi primerci sa proizvodnih traka trebali da siđu sledeće godine.

Kako smo i ranije izveštavali na Levante bi veliki uticaj sa tehničke i dizajnerske strane trebali da izvrše modeli Quattroporte i Ghibli, a motorizaciju će verovatno činiti bi-turbo 3.0 V6 snage 410 KS (310 kW), a bi-turbo 3.8 V8 snage 530 KS (390 kW) i turbodiesel 3.0 V6 snage 275 KS (202 kW) i najvećeg obrtnog momenta od 600 Nm.

Marchionne je takođe izjavio da bi Maserati kupcima mogao da ponudi i proizvodnu verziju konceptnog modela Alfieri koji je upravo predstavljen na ženevskom auto salonu. To je u skladu sa ranijim pretpostavkama da je reč o najavnom konceptu, a Marchionne je potvrdio da su "platforme i motori već tu" i da bi "sa tehničke strane proizvodnja ovog modela mogla krenuti između 24 i 28 meseci".

Veruje se da će ovaj model biti baziran na modifikovanoj verziji platforme koju koriste Quattroporte i Ghibli, a iz drugog bi u novi model trebala da bude preneta i motorizacija. Konkretnije, radiće se o bi-turbo 3.0 V6 pogonu snage 330 KS (243 kW) i 410 KS (310 kW).

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group