Ghibli sa novim imenom i autonomnim sistemom

Više slika

Više slika

Italija je poznata kao jedna od nacija poznata po velikom broju ponosnih i velikih proizvođača automobila na svetu...

Kada govorimo o baznim modelima smeštenim na našem kontinentu i ne računajući sve moguće kombinacije, kupoprodaje i koalicije, Italijani poseduju nešto manje proizvođača od Francuske i Nemačke, a kada je reč o ključnim markama, sve tri zemlje su na samoj granici.

Pomalo zaboravljeni Maserati dolazi kao istaknuti član ovog društva velikih i nikada nije odustao od kreiranja pravih egzotika koji su trozubac vinuli u nebesa, kako u automobilskom, tako i kolekcionarskom svetu. Kako bi nas sve ponovo iznenadio, Maserati je predstavio prve fotografije svog redizajniranog i preimenovanog Ghibli modela.

Spreman za svoj debi na Chengdu Motor Show sajmu automobila koji se održava 25. avgusta, Ghibli GranLusso dolazi sa novim prednjim branikom, redizajniranom prednjom maskom i dodatnim hromiranim akcentima. Kada pogled krene ka zadnjem delu, lako ćete primetiti da je model opremljen novim pragovima u boji karoserije i "GranLusso" oznakama na bočnim stranama krovne konstrukcije.

Zadnji deo automobila dobio je posebna osveženja koja uključuju ugradnju novog branika i zadnjeg ekstraktora u boji karoserije. Italijanska kompanija tvrdi da je svom modelu pružila "oštriji izgled" od njegovog prethodnilka.

Iako su stilske promene prllično skromne, Maserati tvrdi da će obezbediti znatna poboljšanja u aerodinamične efikasnosti. Takođe je potvrđeno i uvođenje nekoliko karakteristika kao što su LED farovi sa matrix dugim svetlima koja će obezbediti savršenu iluminaciju.

Kada govorimo o tehnološkim poboljšanjima, Ghibli GranLusso će kupcima ponuditi asortiman novih sistema asistencija prilikom vožnje. Za sada nema reči o specifikacijama modela, ali su iz kompanije naglasili da će definitivno postati deo sveta autonomne vožnje.

Opcije motora će se najverovatnije preneti sa baznih linija i uključivaće trolitarske V6 jedinicce koje poseduju između 257 i 410 ks. U ovoj grupi bi se takođe mogao pronaći i poznati trolitarski V6 dizel agregat sa 275 ks.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group