Mansory unapredio Bugatti Chiron

Samo jedna kompanija imala je dovoljno smelosti da modifikuje vozilo koje je proglašeno za “ultimativni superautomobil”…

Morate posedovati posebnu vrstu hrabrosti kako biste bili dovoljno sigurni u sebe i verovali da možete doprineti urođenom maksimalizmu Bugatti Chiron modela. Dizajneri Mansory brenda po svemu sudeći, imaju i višak tog kvaliteta.

Prošlog ponedeljka, listing za modifikovanu verziju superautomobila pojavio se na sajtu nemačke tjuning kompanije, a u pitanju je model nazvan Bugatti Mansory Centuria. Ovaj modifikovani novitet predstavlja prvi odvažni i smeli pokušaj izmene Chiron automobila, koji je u svojoj “običnoj”, fabričkoj iteraciji već ostavio trajni pečat na čitav svet automobilizma.

Da budemo realni, ako bi nas iko pitao ko to može izvesti, naš odgovor bi svakako bio Mansory, jer ova kompanija “unapređuje” Bugatti automobile od 2019.godine. Naravno, njima ne manjka ni samopouzdanja. Kada su govorili o novom projektu, izjavili su: “Nijedna druga kompanija nema više iskustva u individualizaciji ovih višemilionskih luksuznih sportskih modela, od tima koji je okupljen oko osnivača i dizajnera Kouroša Mansorija”.

Kako zapravo možete poboljšati ili unaprediti vozilo koje može dostići brzinu od 400 na sat, a koje je proglašeno za ultimativni superautomobil?

Po svemu sudeći, ne radi se od unutra prema spolja. Zapravo, prvo nam nije bilo ni jasno da li je ova kompanija uopšte dotakla osmolitarski W16 motor sa 1.500 konjskih snaga, ali je bilo evidentno da su izmenili eksterijer: pored jedinstvene Centuria Blue boje, superautomobil sada poseduje besprekorne karbonske panele, nove stranice, difuzer i redizajnirano krilo, što svakako poboljšava njegovu aerodinamiku. Kompanija je takođe dodala i velike usisnike vazduha na haubi koji pomažu hlađenju motora, specijalni izduvni sistem i livene točkove sa dizajnom turbine i finišima od karbona.

Pored novog, još okorelijeg izgleda, kompanija je i enterijeru dala novi izgled. Bugatti svakako nije jedan od onih brendova koji štede kada se radi o dizajniranju kabine, ali je Mansory svakako sve preneo na novi nivo, dodavajući predivne plave i akva akcente, kožne detalje i sasvim novi ergonomični volan.

Koliko će vas koštati ova modifikovana verzija Chirona, koji po izlasku iz fabrike u svom “običnom” izdanju košta 3 miliona dolara? Pa, prema sajtu kompanije Mansory, ako ga želite, budite spremni da izdvojite 4.8 miliona dolara.

Centuria će, za razliku od originala koji se proizvodi u seriji od 500 automobila, biti unikat. Verovatno sa veoma dobrim razlogom.

Lux Life

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group