Maks Ferštapen provozao novi Valkyrie model

Poznati F1 vozač testirao je novi hiperautomobil...

Proglašen za razvojnu verziju predproizvodnog automobila predstavljenog prošlog leta, usavršena verzija modela poseduje otvaranja na karoseriji između kokpita i rubova prednjih točkova. Direktor Red Bull Racing tima Adrian Nevej, otkrio je da ove promene pružaju jači potisak na prednjoj strani, tako da su veoma rado unešene u njegov dizajn.

Usavršena verzija modela Valkyre takođe je opremljena laganim farovima koji svoju inspiraciju preuzimaju iz Formula 1 takmičenja. Kako je kompanija objasnila, elementi nižih i visokih greda pričvršćeni su anodizovanim aluminijumskim ramom koji omogućuje oko 30 – 40 posto lakše farove nego što su bili na prošlom proizvodnom modelu britanskog brenda.

Filozofija ultra-laganog dizajna prenosi se na oznaku modela Valkyre, jer su dizajneri pomislili da je tradicionalni logo kompanije smešten na krilu previše težak, dok, sa druge strane, nalepnica nikako nije podobna za kuću kakva je Aston Martin. Kao rezultat toga, model je dobio keramički obrađeni aluminijumski znak, debeo svega 70 mikrona.

Sudeći prema dizajneru kompanije Aston Martin, Majlsu Nurbengeru, britanska kompanija je na 95% od potpunog kreiranja eksterijernog dizajna. Većina onoga što vidite u galeriji predstavlja pravu strukturu vozila, tako da će ovo pojavljivanje predstavljati preuranjenu reklamu projekta koji sledi. Preostale regije nestrukturalne karoserije i dalje predstavljaju predmet evolucije i promena, koje Adrijan nastavlja da istražuje kako bi dobio još više potiska.

Za testiranje Valkyrie modela doveden je mladi Ferštapen, pa zato pogledajte kako je izlgedala njegova vožnja:

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group