Macan i Cayman uhvaćeni u Štutgartu

Prototipovi novog Porscheovog SUV vozila, modela Macan, i Porschea Cayman za 2013. snimljeni su u Štutgartu sa minimalnom kamuflažom.

Pored staze Nirburgring, na kojoj se uglavnom testiraju prototipovi najnovijih Porscheovih automobila, najlogičnije mesto gde bi budući modeli mogli biti viđeni je centrala ove kompanije - Štutgart. Tako su u ovom nemačkom gradu nedavno snimljeni novi SUV, model Macan, i najnovija generacija Caymana.

Nakon Porschea Cayenne, Macan predstavlja drugi prodor nemačke kompanije na SVU tržište. Reč je o modelu koji će u gami zauzeti mesto ispod Cayenna, a deliće platformu sa Audijem Q5. 

Pogledajte snimak prototipa Macana koji je snimljen u Štutgartu: 

Interesantno je da će Macan biti prvi Porscheov model nakon serija 924/944/968 koji će za pogon koristiti četvorocilindrični motor. Kako se očekuje, pod haubom bi trebalo da se nađu 2.0 litarski turbo-punjeni četvorocilindrični benzinac sa 223 ks i 3.6 litarski atmosferski V6 sa 299 ks u verziji Macan S. Pretpostavlja se da bi najsnažniji Macan Turbo imao 3.0 litarski twin-turbo V6 koji bi razvijao 375 ks. 

Kada je reč o dizel verziji, u opciji su 2.0 litarski TDI od 193 ks i 3.0 litarski V6 TDI od 253 ks, a najavljena je i hibridna varijanta Macana čiji pogon bi se sastojao od 2.0 litarskog TFSI benzinca snage 208 ks i elektormotora snage 44 ks. 

Premijera Porschea Macan planirana je za 2013. godinu.

Drugi novi Porsche koji je snimljen u Štutgartu je nova verzija modela Cayman. Nakon što je Porsche u proleće 2012. predstavio novi Boxster, sledeća na redu bila je druga generacija njegove varijante sa čvrstim krovom - Cayman za 2013. 

Pogledajte snimak novog Caymana: 

Novi Porsche Cayman imaće karoseriju od aluminijuma i potpuno prerađenu šasiju u odnosu na prethodnu generaciju. Očekuje se da će pogonske jedinice biti identične onima koji pokreću novi Boxster. 

Osnovna verzija dobiće novi 2.7 litarski šestocilindrični agregat sa 265 ks, dok će se u snažniji Cayman ugrađivati postojeći 3.4 litarski motor, iz koga je izvučeno dodatnih 5 “konja”, pa sada ima 315 ks. 

Premijera Porschea Cayman zakazana je za predstojeći Sajam automobila u Los Anđelesu koji počinje 30. novembra, dok će se ovaj automobil u prodaji naći 2013. godine. 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group